Novak Đoković o tzv. Superligi: ‘To mi ne zvuči dobro…’

Foto: fah

Osnivanje tzv. Superlige izazvalo je brojne reakcije diljem Europe, radi se o ligi koja bi trebala zamijeniti Ligu prvaka, a koja bi zapravo isključila one ”slabije” klubove, one poput Porta i Dinama koji su nedavno deklasirali osnivače Superlige poput Juventusa i Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje mišljenje o tzv. Superligi dao je i jedan od najboljih nogometaša svijeta Novak Đoković, koji je inače navijač Milana, kluba za koji igraju Ante Rebić te Mario Mandžukić.

“Moram se o svemu informirati. Znači li ovo da nema Lige prvaka? Da ne može nitko osim tih 20 se natjecati? Dobro, to je, kada se sve u obzir, putanja nogometa zadnjih 20 godina. Sve ide prema tome. Onaj tko ima novaca, taj kupi momčad, poslije toga se suzi konkurencija drugim momčadima. Oni imaju problem natjecati se na najvišoj razini, što ekonomski znači puno, pogotovo za naše klubove. Ne mogu reći više od ovog, ali na prvi mah, to mi ne zvuči dobro. Volim da se zapravo otvori šansa da se više klubova natječe na najvišoj razini. Tako želim i u tenisu. To daje draž sportu, privlači ljubitelje sporta da ga podržavaju. Baš zato što omogućava iste prilike za veći broj natjecatelja ili klubova”, kazao je Đoković, koji zapravo nije rekao ništa, već je govorio u rukavicama.

Predsjednik UEFA-e  Aleksandar Čeferin jučer je poručio da će se Liga prvaka igrati sa ili bez 12 “odmetnika” i još četiri kluba  koji će popuniti mjesta u novoformiranoj Superligi. Ipak, Liga prvaka teško je zamisliva bez klubova poput Reala, Barcelone, Manchester Uniteda, Chelseaja, Milana, Juventusa, Intera, Atletica… Ona se može zamisliti bez pohlepnih vlasnika tih klubova, ali se teško može zamisliti bez samih klubova koji su tijekom povijesti najviše puta osvajali Ligu prvaka, odnosno ranije Kup prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni razlog za osnivanje tzv. Superlige je, dakako, novac, i dok pobjednik Lige prvaka prema trenutnom stanju zaradi 120 milijuna eura, pobjednik Superlige dobiti će 400 milijuna eura. Pitanje je što će 74-godišnjem predsjedniku Reala Florentinu Perezu dodatnih 400 milijuna eura?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.