Novak Đoković pokušao objasniti najnoviji ”sukob” sa sucem: ”Ako oni donesu odluku da se igra po blatu onda moram to prihvatiti”

Novak Đoković lakoćom se plasirao u osminu finala Roland Garrosa. Općenito trenutačno prvi igrač svijeta na ovom Grand Slamu igra sjajno te je u tri meča izgubio samo petnaest gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bez obzira na očito vrlo dobru formu na tiskovnu je konferenciju poslije pobjede koja ga je odvela u osminu finala došao ljut te je pokušao objasniti svoj najnoviji ispad, sukob sa sucem. Do sukoba, odnosno prepirke, je došlo iz banalnih razloga, oko toga kada treba zatvoriti krov iznad terena…

Što s zapravo dogodilo?

”Razgovarao sam s onim koji odlučuje prije meča te je moje pitanje, kad sam vidio nebo, bilo zašto ga odmah ne zatvorimo i tako odigramo cijeli meč? Vidio sam prognozu uopće nije bila dobra. Kad je počela kiša sudac u stolici je mislio da se može igrati. Razumio bih da nije bilo krova, ali je to upravo razlog zbog kojeg se krov i radi. Mislim da smo zbog toga izgubili dosta vremena što je utjecalo na naš meč te na još poneki meč. Gubite vrijeme dok se krov zatvori, namoči se jedna strana terena i onda morate čekati. Da, mislio sam kako je pogrešna odluka da se krov odmah ne zatvori”, rekao je Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, krov na Roland Garrosu je donekle neobičan jer ima otvore kroz koje kiša može ući…

”Čudno je što imaju otvore. Prvi dan kad sam trenirao na Centralnom terenu padala je kiša i ulazila je kroz te otvore, tako da ne znam… Opet, ne ulazim u arhitekturu… Nisam kompetentan za to te ne želim o tome govoriti. Ali mi takve krovove nemamo. Na Australian Openu i US Openu se krovovi potpuno zatvore, onda imaš cirkulaciju zraka unutra. Ovdje nemaš umjetnu cirkulaciju zraka, što znači da ako je dosta sparno. Malo je čudno, ali iskreno, što je tu je”, pokušao je objasniti Đoković najnoviji ”incident”.

Imao je Đoković primjedbe i na ljude koji donose odluke koje se tiču isključivo igrača koji su na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To nije u mojim rukama, ja mogu reći što imam za reći, ali ako oni donesu odluku da se bez krova igra po blatu onda moram to prihvatiti. Mogu samo reći kako se dečko okliznuo, a mogao se i ozlijediti. Možda se preko televizijskih ekrana te stvari ne vide, ali za nas je to stvarno opasno. Ponekad je čudno kada ljudi dolaze u civilnim cipelama i provjeravaju teren, to mi je sve malo čudno, dolaze u nekim običnim tenisicama. Ako već provjeravaš teren onda doći u tenisicama za igru. To mi je malo kontradiktorno. Ti kao sudac imaš tu moć da prekineš ili nastaviš meč, a jednostavno nisi obučen kako treba da bi osjetio što bi mi mogli osjetiti na terenu”, poručio je Novak Đoković.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.