Novčane kazne za Hajduk, Istru 1961 i Dinamo

Split, 21.10.2022 - Utakmica 14. kola HNL-a Hajduk - Dinamo na stadionu Poljud u Splitu. Na slici Emir Sahiti, Martin Baturina. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ds

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 19. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kažnjenim klubovima su HNK Hajduk, Istra 1961 te GNK Dinamo, a kazne su izrečene zbog korištenja pirotehničkih sredstava.

Cijelu odluku disciplinskog suca prenosimo u cijelosti:

– HNK Hajduk kažnjen je s 3.400 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 – Hajduk. Gostujuća navijačka skupina Torcida na južnoj tribini zapalila je po jednu bengalku u 5., 12. i 37. minuti i sve su sagorjele na tribini. U 53. minuti zapaljena je jedna bengalka koja je bačena u teren u igru. Navijačka skupina Torcida u 71. minuti na južnoj tribini zapalila je ukupno dvadeset i osam bengalki, od čega je sedam bačeno na teren za igru u kazneni prostor, zbog čega je sudac zaustavio igru na oko 25 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NK Istra 1961 kažnjen je s 1.700 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 – Hajduk.

GNK Dinamo kažnjen je s 1.200 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo – Lokomotiva. Domaći navijači, smješteni na sjevernoj tribini, u 31. minuti upalili su trinaest baklji, prenosi hnl.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.