NBA potencijal: Novi junak hrvatske košarke rodom je iz Mostara, igra za Široki i ”velika mu je čast” igrati za Hrvatsku

Foto: fah

Kako smo već pisali hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Švedsku u domu Dražena Petrovića sa 72:56 na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.  S obzirom da će plasman na Eurobasket 2021. izboriti prve tri reprezentacije u skupini, u kojoj su još Nizozemska i Turska, Hrvatska ne bi trebala imati osobito težak put. Nizozemska je večeras napravila veliko iznenađenje, svladavši u gostima Tursku, a upravo su Nizozemci već u ponedjeljak slijedeći protivnik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak hrvatske pobjede bio je mladi Mateo Drežnjak, rodom iz Mostara, igra za Široki, a odabrao je Hrvatsku. S obzirom ne brojne hrvatske sportaše koji dolaze iz susjedne Bosne i Hercegovine potpuno je nejasno zašto dobar dio ljevičarskih ”hrvatskih” medija sve ostalo, a što je hrvatsko i dolazi iz BiH, pogotovo Hercegovine, smatra spornim. Drežnjak je zabio 16 koševa te bio najbolji strijelac hrvatske košarkaške reprezentacije.  Radi se o velikom talentu hrvatske košarke, o čemu svjedoči i činjenica da će 8. ožujka napuniti tek 21 godinu.

U domu Dražena Petrovića mladi košarkaš odigrao je prvu službenu utakmicu za Hrvatsku i odmah je bio najbolji na parketu. Može se slobodno reći kako je budućnost hrvatske košarke već počela.

Prije otprilike sedam dana Mateo je u razgovoru za Jabuka TV rekao kako je velika čast igrati za hrvatsku reprezentaciju. Kad to usporedimo s onima koji se uporno ne žele javiti izborniku Veljku Mršiću, a imaju vremena komentirati sve pa i ono što je nekima izgledalo kao posve pristala inauguracija na Pantovčaku prije nekoliko dana, doista dobijemo odgovor na pitanje kakvi Hrvatskoj igrači trebaju. Oni kojima je čast igrati za svoju zemlju, oni koji to rade srcem ili pak oni koje se mora moliti tjednima, mjesecima zvati kako bi se udostojili uopće javiti, a kad dođu jednim dijelu kao dao uopće nisu stigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drežnjak bi po fizičkom izgledu  već sutra mogao zaigrati uz NBA ligi,  naime, mladić ima u ovom trenutku, s jedva dvadeset godina, skoro sve, a pokazao je i zavidnu košarkašku inteligenciju. Na početku je, što je i sam priznao, imalo blagu tremu, razumljivo, ipak je Draženov dom bio pun.

Matea je nahvalio i izbornik Veljko Mršić:

”Drežnjak je čvrsto na zemlji, nositelj svoje momčadi. Ima samo 20 godina. Ljetos je pokazao da može i sad je pokazao, ima fizičku snagu na nivou NBA lige. Puno još treba raditi da bi ispravio nedostatke, ali na dobrom je putu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Mateo Drežnjak je ponikao u školi košarke u Širokom Brijegu i prošao je mlađe kategorije najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Bosni i Hercegovini, a sudeći po tome da zanimanje mnogih klubova izvan Bosne i Hercegovine već postoji, za očekivati je da se nađe i u nekom od jačih europskih klubova.

Mladi Mateo igra na mjestu razigravača, a u reprezentaciji je otkako ju je preuzeo izbornik Veljko Mršić. Bio je u sastavu Hrvatske na ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.