Novi povratak Mirka Filipovića: ‘Dosta mi je svima opravdavati se, nikad nisam u potpunosti odustao od ovog sporta’

Foto: fah

Hrvatski borac Mirko Filipović gostovao je u poznatom MMA showu “The MMA Hour” emisiji Ariela Helwanija. Tom je prigodom Cro Cop pokušao objasniti zašto se odlučio ponovno aktivirati, iako je nakon pobjedničkog ”oproštaja” u Japanu najavio kraj. Filipović se za aktivirao za čak tri dvoboja u RIZIN promociji. Strani mediji pišu kako se zapravo Mirko bori ”protiv vlastitog kraja” na do sada ‘‘nezapamćen način.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se odlučio vratiti Mirko odgovara kako nikada nije u potpunosti odustao od ovog sporta. ”

”Malo mi je dosta svima opravdavati se, ali nakon RIZIN-a sam rekao da bih htio odraditi oproštajnu borbu. Ideja je bila da se borim protiv Fedora, ali kako je izgubio od Matta Mitrionea to nije više bila opcija. Čitavo ljeto sam razgovarao s ljudima iz RIZIN-a i pokušavali smo odlučiti koji je najbolji način da to odradim. Na kraju su me molili da to odradim na novogodišnjoj priredbi, to je najveća koju rade, ali tek sljedeće godine. Zašto sljedeće godine? Pa zato što tada organiziraju teškaški Grand Prix, a to je svake druge godine. Pobjednik će biti određen na priredbi 30. rujna pa bih se ja trebao boriti protiv pobjednika tog Grand Prixa na kraju godine. Pristao sam”, objasnio je Cro Cop, koji će u ring ove godine, na završnoj priredbi 30. prosinca.

Prihvatili ste meč protiv Tsuyoshija Kohsake, zašto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U međuvremenu mi je trebala borba ili dvije kako bih održao svoje tijelo u formi. Nemam više 25 godina ili 30 godina i to je jedini razlog zbog čega ovo činim. Trebaju mi treninzi da bih održao tijelo u formi. Ali u mojoj dobi ne mogu to činiti samo radi zabave, moram imati neku metu pred sobom, mora se raditi o borbi. Kohsaka je 30. prosinca, a drugi meč će biti ili u travnju ili u srpnju i onda na kraju godine. Ja neću sudjelovati u turniru, borit ću se protiv pobjednika”, poruka je Mirka Filipovića, koji na pitanje hoće li to zaista biti ujedno i oproštajni meč kroz smjeh rekao kako je već više puta rekao da je to oproštajna borba. ”Smiješan sam više samom sebi”, kazao je Filipović.

”Nekada je vrijeme da dođe kraj, mislim da će to biti ovaj put. Sve teže mi se motivirati za teške treninge. I ne mogu si priuštiti da gubim. Moram se dobro spremiti za ovaj meč. Tada ću već biti u 45. godini i vjerujem da je to nekakva granica, nekakav rub…”

Podsjetimo, Mirko Filipović je u prvom mjesecu ove godine imao operacije koljena koje ga je jedno vrijeme mučilo te je imao i dosta problema tijekom treninga. Na pitanje kakva mu je sada forma odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Baš sam odradio trening prije 45 minuta i sada čekam doktora za masažu. Pritišće mi tijelo s laktovima, super snažno. Stišće mi čitavo tijelo, ruke i noge. Sve kako bih se uspio opustiti. Više-manje se osjećam dobro. Zaliječio sam koljeno koje sam ozlijedio 2008. godine. Krajem siječnja sam imao operaciju, sve je prošlo dobro i zacijelilo je bolje nego što sam očekivao. Bilo mi je bitno to riješiti. Ne samo zbog borbe, nego i kvalitete svakodnevnog života.. Odradio sam operaciju kako bih sredio koljeno. Nakon toga dva i pol mjeseca nisam smio trčati, ali sam vozio bicikl, boksao sam, malo sam hrvao, održavao sam tijelo… Međutim, za borbenu formu, ne mogu preskočiti intervalne treninge. To je obavezno za mene, a meni je to teško raditi bez nekog specifičnog motiva. Krenuo sam sparirati već.”

Filipović ima uglavnom mlađe sparing partnere, koji su od njega viši i teži.

”Mlate me na treningu. Zapravo me pokušavaju mlatiti. I zato sam uvijek tako dobro spreman. Moram preživljavati 20 minuta, a oni se mijenjanju. To mi treba za formu. Ako to ne bi radio pune dvije godine, bilo bi preopasno. Ne želim tako riskirati. I zato sam odlučio odraditi još dvije borbe između. Pripremit ću se kao nikada za zadnju borbu 30. prosinca..”, zaključio je hrvatski borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.