Novi trener uoči debija: Sada sam u Hajduku i ‘poginut ću’ za njega

Valdas Dambrauskas hajduka
Foto: fah

Danas je od 13 sati Hajduk održao press konferenciju za medije, koju je vodio novoizabrani trener prve momčadi Valdas Dambrauskas. Najavio je utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem, koja će se igrati na Poljudu u subotu od 17:05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako se snalazi u Hajduku u prvih par dana i što očekuje sutra protiv zadnje momčadi Prve HNL.

– Tri dana su u nogometu malo, ali upoznao sam igrače. Imali smo tri treninga. Ne mogu puno toga promijeniti odmah, moram prvo vidjeti što se treba mijenjati. Sigurno ću neke stvari korigirati već sutra. Hajduk mora pobjeđivati i oduševljavati ljude svojim izvedbama na terenu, rekao je Dambrauskas.

Nije želio otkriti početnih jedanaest za sutra, a komentirao je i ozljede u momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvih 11 ću sačuvati za sebe, možda će u budućnosti biti drugačije pa ću ranije reći na koga računam. Što se tiče ozljeda, Krovinović ne igra sutra, očekujemo da se vrati nakon reprezentativne stanke, Mlakar je trenirao, ali ćemo vidjeti sutra koliko ćemo ga koristiti.

O igri i pripremi za utakmicu naglasio je kako nema dovoljno vremena za složeniju pripremu i kako igra sutra neće biti onako kako bi trebao Hajduk inače igrati, ali će biti prilagođena protivniku.

– Ako pričamo o igri, tri treninga su malo za pozicioniranje. Jedan dio toga je i na igračima da naprave dobru izvedbu, na njima je isto pritisak, promijenio se trener. Puno su mi rekli o Dragovoljcu. U početku su izgledali izgubljeno, ali sada su protivnik kojeg moraš respektirati. Oni se prilagođavaju ligi, nemaju napadačku igru, ali moramo biti oprezni. Najvažnije je da preuzmemo rizik, pokažemo strast i da budemo energični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimala i kronologija dolaska na Poljud i kada su započeli prvi kontakti s upravom Hajduka.

– Ne znam, ne pratim bugarske medije niti tračeve, ako su to rekli čim sam napustio Ludogorec, onda su to samo tračevi, a sada mogu samo reći da sam sretan što sam dio Hajduka i što mi je dano povjerenje. Želim pokazati da će Hajduk biti velik ponovno, ja sam tu da im pomognem, rekao je Litavac na pitanje o bugarskim medijima, koji su izjavili kako je pregovore s Hajdukom započeo odmah nakon napuštanja klupe Ludogoreca.

Kakva je liga u zadnjih godinu dana i je li pratio utakmice Hajduka ili Gorice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Liga je postala sve izjednačenija, to je prednost lige jer je sada jača i svaki meč je važan. Ne mogu reći da je Dinamo postao slabiji, to govore zato što im je prošla sezona bila odlična. Mislim da su druge momčadi napredovali. Osijek je stabilan, Rijeka je dobra. Šibenik isto, Slaven Belupo se diže.

– Gledao sam i Goricu i Hajduk. Goricu sam gledao zbog toga što je to moj bivši klub. Hajduk zbog Nike, on mi je posebna osoba u životu, prijatelj, a i šef sada.

Za kraj je potvrdio kako nije mogao očekivati da će biti trener Hajduka dok je bio u Gorici:

– Nisam očekivao, ali kad Hajduk zove ne možeš reći ne. Znam što Hajduk znači ljudima. Ja sam profesionalac. Sada sam u Hajduku i ‘poginut ću’ za njega, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.