Site icon narod.hr

Obiteljski prijatelj Ivana Rakitića o svemu pomalo, pa i tome koliko se divi Zdravku Mamiću

Foto: fah

Kako piše Večernji list, koji je razgovarao s velikim prijateljem hrvatskog reprezentativca i dokapetana Vatrenih, trenutno igrača Barcelone, Ivana Rakitića, Ivicom Dragutinovićem, povratak vatrene zvijezde u Sevillu je izjvjestan na kraju karijere. Rakitić je kupio kuću u Sevilli, odakle mu je i supruga te će gotovo sigurno jedan dio života provesti u ovom gradu. Ne samo kao igrač. Inače, ovog tjedna u Ligi prvaka hrvatski prvak igra protiv Seville, navijači Dinama strahuju od novog debakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dragutinović je Rakitića dočekao 2011. u Sevilli kad je hrvatski veznjak stigao iz Schalkea, kao veliki prijatelji i danas se druže. Dragutinović govori o prijatelju, a i sebi, kao o “Balkancu”, što je jednim dijelom nepoznavanje geografije, a s druge strane utjecaj okoline u kojoj je živio Dragutinović. Hrvatska je ipak više dio srednje Europe, kulturološki, ideološki, povijesno, nego samog Balkana.

“Ivan je vrlo brzo postao veliko Sevillino pojačanje, a u posljednjoj sezoni bio je pravi vođa momčadi, čak i pokraj legende poput Reyesa. Rakitić je ostavio duboki trag u Sevilli i ljudi ga ovdje neizmjerno poštuju”, rekao je Dragutinović komentirajući Rakitićev povratak u Sevillu, koji je jednog dana navodno moguć.

“Rekao bih da je Raquel ključna osoba u Ivanovoj karijeri. Stabilnost koju je dobio kada ju je upoznao, pa i dobio djecu, neprocjenjiva je. Raquel mu je od početka bila golemi oslonac, pomogla mu je u adaptaciji…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragutinović je govorio i o Dinamu te Zdravku Mamić, tvrdi da je Dinamo klub čijim se uspjesima divi, iako se modri ove sezone, nažalost, ne mogu pohvaliti uspjesima u Ligi prvaka.

“Zahvaljujući sposobnosti i angažmanu Zdravka Mamića, Dinamo je izrastao u organizacijski i rezultatski najbolji klub na Balkanu (opet Balkan, op.a.). Ja kao čovjek s tih prostora vrlo dobro znam kako je teško osigurati sredstva za uspješno funkcioniranje kluba, a istodobno Dinamo uspijeva toliko dugo trajati u Europi.”

Dragutinović posebno ističe da Sevilla sasvim sigurno neće podcijeniti modre te je dodao kako Dinamo ima mladu i poletnu momčad, no, isto tako smatra da je Sevilla puno kvalitetnija, što je, dakako, točno, posebno nakon što su Maksimir ovog ljeta napustile najveće nogometne zvijezde.  No, isto je tako je prijatelj Ivana Rakitića, “Balkanac”, zaključio da će Dinamo pružiti jak otpor favoriziranom protivniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version