Obnova atletskog stadiona Sloboda: 108 dana preostalo do početka najveće atletske priredbe održane u Varaždinu u posljednjih tri desetljeća

Foto: Thinkstock

Još je 108 dana preostalo do početka najveće atletske priredbe održane u Varaždinu u posljednjih tri desetljeća – Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga, koje će 10. i 11. kolovoza 2019. okupiti muške i ženske sastave iz 12 europskih zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U U tijeku su radovi na pripremi stadiona Sloboda koji će nakon Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA) 1989. godine sada ponovo ugostiti vrhunske europske atletičare. Tako se trenutno obavlja uređenje prostorija u kojima će biti smještene ekipe za elektronsko mjerenje rezultata, bojanje sigurnosnih prolaza te drugi “kozmetički” radovi. Posađena je nova živica i trava, a predstoji još zamjena oko 3000 sjedalica na tribini varaždinske “atletske ljepotice”. Najveći dio radova očekuje se krajem svibnja ili početkom lipnja kada bi trebala krenuti sanacija atletske staze. Natječaj za ovu investiciju vrijednu više od milijun kuna je pri kraju pa se tijekom svibnja očekuje dovršetak administrativnih poslova javne nabave koju provodi Grad Varaždin.

Usporedo s pripremama za sanaciju staze provode se i aktivnosti na nabavi nužne nove atletske opreme vrijedne oko pola milijuna kuna, koja će nakon Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga ostati na korištenju varaždinskim atletičarima.

Organizacijski odbor, na čijem je čelu predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, rezervirao je tako smještajne kapaciteti u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu gdje će boraviti ukupno oko 1200 sudionika ovoga natjecanja koji će početkom kolovoza ovdje ostvariti oko 5000 noćenja i tako znatno doprinijeti turističkim rezultatima u ljetnoj sezoni. Pripremljen je i okvirni plan transporta, poznata je satnica natjecanja te drugi detalji vezani uz provedbu ove sportske manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipno prvenstvo Europe u atletici (ETCH2nd) biti će održano u subotu i nedjelju, 10. i 11. kolovoza 2019. godine i okupiti će seniorske ženske i muške reprezentacije iz 12 zemalja: Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Gruzije, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske. Očekuje se da će hrvatska atletska reprezentacija nastupiti u najjačem sastavu kako bi se pred domaćom publikom borila za proboj u prvu ligu europske atletike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.