Site icon narod.hr

Odigrane utakmice Bundeslige – Borussia Dortmund i dalje pada

U utorak i srijedu odigrano je 16. kolo najposjećenije lige na svijetu – Bundeslige. Nijemci nemaju zimske stanke tako da nas još jedno kolo čeka prije Božića, a iza Božića uoči Nove Godine još jedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljiviji susret 16. kola bio je u Dortmundu između velike Boussie i Wolfsburga naših Perišića i Olića. Pred 80.000 navijača susret je završio neodlučnim rezultatom 2-2. Naš Perišić startao je u udarnih 11, a u 84. Minuti zamijenio ga je baš Ivica Olić. Iste minute Naldo, bivši stoper Werdera, izjednačio je za konačnih 2-2. Iako Borussia ima čak i na klupi tako poznata imena kao Kagawa, Sahin, Weidenffeller, Blaszcykowski, izostanak njihovog najboljeg igrača Marca Reusa itekako se osjeća. Igrač utakmice bio je odlični belgijski reprezentativac Kevin de Bryne iz Wolfsburga, dok je najlošije ocjene dobio stoper domaćeg tima Subotić. Čuveni dortmundski klub ostao je tako na dva mjesta iza posljednjeg Werdera u borbi za opstanak.

Skok sa posljednjeg mjesta ostvario je još jedan čuveni bundesligaš – VFB Stuttgart. Pobijedio je na teškom gostovanju kod bivšeg europskog prvaka, trofejnog Hamburger SV – ljubimca sjevera Njemačke. Gol je postigao Klen početkom drugog poluvremena. Tako ova dva kluba ostaju u zoni ispadanja, a ova pobjeda daje ponosu Baden-Wurtenberga veliki vjetar u leđa prema sredini tablice.

Još jednom rutinskom pobjedom Bayern nad Freiburgom na domaćem terenu pred 71.000 navijača, „bavarski div“ je pobjegao na teško dostižnih 11 bodova pred drugoplasiranim Wolfsburgom. Pogotke za Bayern postigli su Robben i Muller.
Od ostalih rezultata ističemo pobjedu Schalke 04 u gostima kod Paderborna sa 2-1, i triler u Frankfurtu gdje je domaći Eintracht u sudačkoj nadoknadi sa dva pogotka dostigao vodstvo Herthe i uspio izjednačiti na 4-4!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version