Odlazi li Ante Čačić? ‘Ne strahujem od poteza HNS-a!’

Foto: fah

”Ne strahujem od poteza čelnika Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS), znam da se poslije svakog lošijeg rezultata analiziraju razlozi i to je sastavni dio mog posla”, kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić na konferenciji za medije po završetku kvalifikacijskog dvoboja SP 2018 Hrvatske i Finske u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Hrvatska i Finska remizirale su na Rujevici 1-1, nakon što je Mandžukić doveo Vatrene u vodstvo u 57. minuti, a gostima bod osigurao debitant Soiri u 90. minuti.

“Raspoloženje ne može biti dobro, s obzirom da su očekivanja bila drugačija. Nažalost, nismo uspjeli uknjižiti željena tri boda. No, sve dok postoji nada, treba vjerovati. Moramo se što je moguće prije rekuperirati te učiniti sve kako bismo u Ukrajini izvukli barem bod koji bi nam omogućio plasman u doigravanje. Opet, čak i da smo danas pobijedili, morali bismo u Ukrajini uzeti najmanje bod. Najveći je problem što više ne ovisimo sami o sebi”, sažeo je hrvatski izbornik Ante Čačić komentirajući pad Vatrenih na drugu poziciju u Skupini I.

“Unatoč tome što su se gosti kvalitetno i disciplinirano branili, odigrali smo dobrih 60 minuta. Igrali smo na suparničkoj polovici, pokazali želju i nastojanje, imali smo pokušaja. Međutim, to smo zanemarili nakon postignutog pogotka, ispustili smo konce iz ruku i doveli se u situaciju da je Finska stvorila šansu iz preskakanja igre”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je nastupila bez nekolicine ozlijeđenih igrača, a bez poteškoća nije protekla ni sama utakmica.

“Znamo koliko smo poteškoća imali i prije utakmice, a onda su nam se za vrijeme utakmice ozlijedila još dvojica, Brozović i Mandžukić, a kad se Mandžukić požali na bol, zna biti ozbiljno. Sutra ćemo vidjeti kakve će biti reakcije i pokušat ćemo se skupiti za ono što moramo napraviti u Ukrajini”, rekao je izbornik.

“Kada momčad ne igra na željenoj razini, normalno je da navijači izraze nezadovoljstvo i ne možemo se na to žaliti. Ljudi koji plate ulaznicu imaju pravo poručiti sve što je u civilizacijskom duhu. Štoviše, mislim da je dekor bio dobar, a navijanje korektno. Imali smo dobre uvjete na travnjaku te zahvaljujemo HNK Rijeci i svim našim domaćinima, imali smo sve potrebno za dobar rezultat. Ne strahujem od poteza HNS-a, znam da se poslije svakog lošijeg rezultata analiziraju razlozi i to je sastavni dio mog posla”, zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.