Odluka na Groupama Areni: Dinamovih 11 za utakmicu istine u Budimpešti?

epa08627327 Dinamo Zagreb's head coach Zoran Mamic gestures during the UEFA Champions League 2nd qualifying round soccer match between CFR Cluj and Dinamo Zagreb, in Cluj Napoca, Romania, 26 August 2020. EPA/SEBASTIAN TATARU

Nogometaši Dinama večeras od 19 sati u sklopu 3. pretkola Lige prvaka igraju u Budimpešti protiv Ferencvarosa po mnogima utakmicu istine, najvažniju utakmicu sezone koja je tek počela. Naime, ako žele ostati u igri za play off Lige prvaka Modri moraju pobijediti, nema popravka, nema druge utakmice, igra se tek jedna i tko bude bolji prolazi. Modri će morati pokazati puno više nego što su pokazali kada su na jedvite jade, poslije izvođenja jedanaesteraca, izbacili Cluj. Dakako, ako žele proći ponajbolju mađarsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći trener Zoran Mamić već zna s kojim će se igračima suprotstaviti Ferencvarosu.

Livaković: Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi, Gojak – Kastrati, Majer, Oršić – Petković

Mamić očito vjeruje u stoperski par Dilaver – Gvardiol, ali i Leovcu te Stojanoviću na boku, odnosno na poziciji bekova, oni su ujedno i nedodirljivi u prvoj momčadi. Puno se očekuje od Ademija, koji će biti ispred obrane, kao korektor veznog reda. Za stvaranje igre, iz koje bi trebao doći i rezultat, Mamić će zadužiti bosansko – hercegovačkog reprezentativca Amera Gojaka i sve boljeg Lovru Majera. Jedan i drugi igrali su vrlo solidno protiv Cluja, iako plavi općenito gledajući nisu briljirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima će biti sjajni Mislav Oršić, koji je prije nekoliko dana briljirao u pobjedi Dinama na Poljudu protiv Hajduka te sve efikasniji Lirim Kastrati, dok će napad hrvatskog prvaka predvoditi najjači plavi adut u napadu, reprezentativac Bruno Petković, o kome će jako puno toga ovisiti u Budimpešti na Groupama Areni.

Trener Dinama, Zoran Mamić, koji je na klupi plavih naslijedio Igora Jovićevića, najavio je utakmicu godine za plave sljedećim riječima:

“Bilo je promjena, odradili smo nekoliko transfera. Ekipa zasad ide planiranim putem. U dobrom smo stanju i raspoloženju. Kao što Ferencvaroš ima sjajne rezultate iza sebe, tako smo i mi pobijedili i u derbiju što nam je dalo samopouzdanje. Nadam se da ćemo sutra to pretočiti u pobjedu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.