Site icon narod.hr

Odobrena prodaja Chelseaja za 4,25 milijuna funti

prodaja

Foto: fah

Grupa koju vodi Todd Boehly, suvlasnik bejzbol momčadi Los Angeles Dodgers, iznijela je ponudu vrijednu 4,25 milijardi funti (5,2 milijarde dolara; 4,97 milijuna eura) za kupnju engleskog prvoligaša Chelseaja, objavio je londonski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekuje se da će prodaja biti finalizirana krajem svibnja uz pribavljanje svih potrebnih regulatornih odobrenja”, stoji u priopćenju kluba.

Naime, šef Chelseaja, Rus Roman Abramovič, stavio je klub na prodaju u ožujku nekoliko dana prije nego što je Velik Britanija uvela sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu pokrenute 24. veljače.

Nakon dugog postupka nadmetanja u kojem je sudjelovalo nekoliko grupa, njujorška banka Raine Group, koja nadzire prodaju, odabrala je upravo onu gospodina Boehlyja i njegovih partnera investitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Chelsea Club može potvrditi da su dogovoreni uvjeti za novu grupu vlasnika, na čelu s Toddom Boehlyjem, Clearlake Capitalom, Markom Walterom i Hansjoergom Wyssom, za preuzimanje kluba”, stoji u priopćenju iz Chelsea FC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version