Održan boksački turnir Zagreb Open

Foto: fah

U protekla tri dana u Zagrebu je održano peto izdanje međunarodnog boksačkog turnira Zagreb Open za koji se prijavilo 172 boksačica i boksača iz svih dobnih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijave su stigle iz čak osam zemalja i 33 kluba iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Crne Gore, Litve, Njemačke i naravno Hrvatske, a turnir je održan u sportskoj dvorani I. gimnazije u novozagrebačkom naselju Utrina. U publici su se mogli vidjeti i legendarni boksački as Željko Mavrović, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojili su boksači i boksačice Budve, drugi je zagrebački Leonardo, a treće mjesto pripalo je zagrebačkom Gladijatoru. Zatim slijede Intercom Celje, Predator, Omega Zagreb…

U muškoj konkurenciji najbolje rezultate imao je Leonardo ispred Gladijatora i Budve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni program donio je niz zanimljivih mečeva. U finalu super-teške kategorije snagu su odmjerili Marko Milun (BK Leonardo) i Marin Mindoljević (BK Marjan), a bila je to u repriza finala prvenstva Hrvatske. U sve tri runde boksači se nisu nimalo štedjeli, a pobjeda je kao i na PH pripala Milunu.

U konkurenciji mlađih seniora najbolji dojam je ostavio Petar Cetinić iz zagrebačke Lokomotive. On je slovio kao favorit u kategoriji do 69 kg i taj status je opravdao pobijedivši u finalu Nimolega Grdovića iz Zadra.

Najviše aplauza od mečeva prvog dijela programa izmamio je dvoboj juniorskih super-teškaša između Klaudia Vukovca (Predator) i Luke Volčića (King) koji su oduševili svojom borbenošću. Na koncu je slavio Vukovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.