Održan šahovski turnir sv. Martin uz humanitarnu notu za pomoć hrvatskom branitelju u potrebi

U prostorijama ŠK Sesvete Agroproteinka uz potporu Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge veterana, vojnika i domoljuba održan je sada već slobodno možemo reći tradicionalni, brzopotezni, nagradni, humanitarni turnir za sve ljubitelje šaha te drevne kraljevske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na turniru je sudjelovalo 49 igrača svih dobnih skupina i rejtinga od najmlađeg predškolca do najstarijeg u devetoj deceniji života. Uz sve čari šahovske igre turnir je pokazao svoju humanitarnu notu i pravu hrvatsku priču s obzirom da su pojedini ljubitelji šaha na turnir došli ne kao igrači nego isključivo uplatiti donaciju za pomoć hrvatskom branitelju u potrebi.

Uz čestitke svim igračima izdvojit ćemo one najbolje u sportskom dijelu:  pobijedio je NM Ante Jurković, drugo mjesto pripalo je IM Zdenku Jušiću, a na postolje se kao treći popeo NM Ante Starčević. Najbolje plasirani hrvatski branitelj na turniru je Zoran Zelenika dok je Helena Domislović pokazala sjajnu igru i kao jedina žena plasirala se u gornji dom našeg ukupnog poretka.

Poredak svih natjecatelja možete pogledati na službenom linku https://chess-results.com/tnr688989.aspx?lan=13&art=0&turdet=YES

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanost je uistinu pobijedila, svi sudionici sa sobom nose nagrade i uspomene uz obećanje kako domaćina tako i organizatora da se vide i iduće godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.