Odvjetnik Vladimir Gredelj o napadu na Marića: ‘Kad ministar Orepić kaže da su huligani u ložama, a ne u publici on ohrabruje huligane’

Foto: fah

Dva dana nakon divljaštva u Stobreču i napada zasad jednim većim dijelom nepoznatih napadača na nogometnog suca Brunu Marića pojavile su se i prve izjave glavnih aktera, odnosno žrtve i njegovog odvjetnika, nemilih događanja, Brune Marića te Vladimira Gredelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Gredelj u razgovoru za Jutarnji list smatra da se napad nije dogodio slučajno, odnosno da je netko vidio kako on i njegov klijent ulaze u lokal.  “Imali su sat i pol da se organiziraju i naoružaju. Bilo je dovoljno elemenata da se napadača prijavi za pokušaj ubojstva. U restoran su utrčali divljački i naoružani cijevima podobnima da ubiju čovjeka. Vikali su Mariću: ‘Ubit ćemo te!’ Zar to nije dovoljan iskaz namjere?“, komentirao je Gredelj zbivanja u Stobreču te je ponovio kako je iz očiju napadača “vrištala mržnja.” Na ovo retoričko pitanje poznatog odvjetnika u ovom trenutku nema odgovora.

Marić je huliganima svojom stoičkom reakcijom pokazao “koliko je bolji čovjek od svih njih”, izjavio je Gredelj koji se osvrnuo i na bivši Upravu Hajduka za koju tvrdi kako je “bildala mržnju” protiv suca Brune Marića. No, isto je tako spomenuo ministra unutrašnjih poslova iz kvote MOST-a, Vlahu Orepića, koga je neizravno optužio da je ohrabrio huligane nekim svojim izjavama.

Kad ministar Vlaho Orepić kaže da su huligani u ložama a ne u publici, to ohrabruje huligane da nastave. Marić nosi pištolj kako bi obranio svoj život, ali kad je vidio tog mladog huligana, otkrio mi je da mu je iz pedagoških razloga dao samo do znanja da ima pištolj i da ga je mogao ozlijediti samo da je htio“, zaključio je poznati zagrebački odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, šipke i palice koje su koristili napadači pronađene su u grmlju nakon čega su dokazi poslani na vještačenje, u tijeku je pregled mobitela navijača, 22-godišnjaka, koji je uhićen ne bi li se došlo do podatka s kim je komunicirao i na koji način. Inače, 22-godišnjaku je određen jednomjesečni pritvor, a ako mu se i sudski dokaže krivnja prijeti mu najviše do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.