Optimizam Nikole Kalinića uoči Portugala: Hrvatski vezni red najbolji je na EURU

Foto: fah

Prve dvije utakmice na EURU Nikola Kalinić je prosjedio na klupi čekajući svoju priliku, a potom je protiv Španjolske zablistao postigavši pogodak i asistiravši Ivanu Perišiću za pobjedu 2-1 protiv “furije” kojom je Hrvatska osvojila prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika

Sada je na redu osmina finala EURA i Portugal predvođen jednim od najboljih nogometaša na svijetu Cristianom Ronaldom.

“Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika. Portugal je kvalitetna momčad sa izvanrednim pojedincima. No, sve će ovisiti o nama i našoj igri,” kazao je napadač “vatrenih” i Fiorentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se Hrvatska nametnuti Portugalu?

“Naravno. Imamo najbolji vezni red na EURU. Sve će ovisiti o nama. Ako ćemo imati dominaciju vjerujem u prolaz,” dodao je i potom skenirao našeg idućeg suparnika.

“Portugal je individualno jaka momčad, posebno u igri prema naprijed. Nisu igrali najbolje u skupini, no s njima se nikada ne zna. Mogu odigrati dobro, ali i loše. Predvodi ih jedan od najboljih nogometaša na svijetu i dosta ovise o njemu. Svi čekaju što će on napraviti. Prve dvije utakmice nije zabio gol, ali zadnju je odigrao na svojem nivou, bit će ga teško držati. Dobro ćemo ih analizirati i znati ćemo kako se treba postaviti,” poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemamo se na što pripremati, igramo svoju igru

Hoće li se on posebno pripremati za Pepea i ostale portugalske braniče?

“S druge strane nas čekaju vrhunski stoperi, ali nemamo se što posebno pripremati. Moramo igrati svoju igru, bez obzira tko će igrati Mandžukić, ja ili netko drugi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KALINIC, PRESICA, FAH 2

Kalinića u klubu vodi Portugalac Paulo Sousa koji ga je i doveo iz Ukrajine među “viole”.

“On me doveo iz Ukrajine u Fiorentinu. Puno je napravio za moju karijeru. Radi se o kvalitetnom, mladom stručnjaku. Vjerujem kako ćemo iduće sezone biti još bolji.”

S obzirom na predstave u skupini i ždrijeb koji nam se otvorio, postavlja se pitanje je li ovo prilika generacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa jest, premda smo mogli malo lakše proći. Međutim, drugi dio ždrijeba je iznimno jak. Vidjet ćemo.”

Dobra sezona u Italiji

Brojni stručnjaci nakon prvog kruga EP-a vide hrvatsku reprezentaciju kao jednog od glavnih favorita za naslov.

“Sretan sam zbog toga. Zaslužili smo to svojim izvedbama,” kazao je Kalinić iza kojeg je odlična sezone u Serie A, a bio je sjajan i protiv Španjolske.

“Stvarno sam imao dobru sezonu u Fiorentini. Dobro sam iskoristio i minutažu protiv Španjolske. No igra napadača oviso o igri momčadi. Ako ekipa funkcionira i nama napadačima je lakše,” kazao je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.