Site icon narod.hr

Osijek ima novog trenera, sjajno je posao radio u Italiji

Rijeka, 10.03.2024 - Utakmica 26. kola HNL-a Rijeka - Osijek. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik

U NK Osijeku nemaju pretjeranog razloga za zadovoljstvo prošlom sezonom. Očekivanja su bila daleko veća, naime, u posljednji trenutak Osijek je osigurao četvrto mjesto te Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, dakako, razlog da su se u Osijeku odlučili na promjenu trenera tako da će spomenuti klub iz ”slavonske metropole” dobiti novog trenera. Radi se o talijanskom stručnjaku Federicu Coppitelliju, s obzirom da i Istra ima talijanskog trenera na klupi očito je kako su stručnjaci iz te države vrlo zanimljivi klubovima HNL-a. Dakako, teško je vjerovati da bi u HNL-u jednog dana mogli vidjeti Carla Ancelottija, aktualnog šefa stručnog stožera Reala.

Naime, i ranije je pitanja o Coppitelliju dobivao direktor Osijeka Jose Bota, međutim, nije bio spreman na direktan odgovor. Spomenimo kako s talijanskim stručnjakom stižu i trojica pomoćnika, ostat će Ivo Smoje i Marin Vučko.

Kako piše Gianluca di Marzio Boto u Coppitelliju vidi trenera za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza njega je aktivan rad sa mladima, bio je u Frosinoneu, Torinu, Lecceu, a 2023. godine je izabran za najboljeg trenera Primavere”.

Podsjetimo, naslov s nadama Leccea bila je peta titula za Coppitellija, što samo dokazuje kako se radi o vrhunskom stručnjaku za mlade igrače.

“Osijek ima izvrsnu infrastrukturu i veliku pažnju će davati razvitku igrača”, dodao je Di Marzio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je u igri za trenera Osijeka bilo još nekoliko kandidata, no odluka je ipak pala na talijanskog stručnjaka.

Podsjetimo, u posljednje dvije godine talijanski trener bit će peti trener u nizu, redom Bjelica, Poms, Perković, Tomas te Zoran Zekić mijenjali su se na klupi osječkog prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version