Osječki sudac se oglasio o tvrdnji da je Mamiću rukom pisao upute za suđenje

Mostar,16.03.2021 - Konferencija za novinare Zdravka mamića. foto HINA/ Mario STRMOTIC/ ms

Nakon što su objavljene upute koje navodno Zdravku Mamiću sugeriraju kako da tijekom sudskog postupka u Osijeku traži izuzeće predsjednika tog suda Zvonka Vrbana i suca Zorana Vekića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik Nove TV, koji je upute objavio, javio je kako Mamić tvrdi da ih je napisao upravo sudac Vekić uoči jednog od ročišta.

Između ostaloga, u zahtjevu se navodi da su se i Vrban i Vekić osobno sastajali s Mamićem, zbog čega su suci pristrani.

Za Dnevnik Nove TV se oglasio prozvani Vekić koji je u telefonskom razgovoru rekao kako su te upute “vjerojatno falsifikat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To nije moj rukopis i ne znam čiji je. Nema potrebe za komentarom. Neka vještače!” poručio je.

Je li riječ o Vekićevu rukopisu, Vrban će provjeriti s onima koje već ima u sudskom spisu.

“Čini mi se da ovo nikada nije ugledalo svjetlo dana, kako je isplivalo, nek Bog zna, ali mislim da bi o tome trebalo pitati druge aktere slučaja”, smatra Mamićev odvjetnik Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.