Site icon narod.hr

Oštetito Šveđane za jedanaestrac? Argentinski profesor tjelesnog odgoja sudi utakmicu istine Hrvatska – Danska!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija je uvjerljivo, kao nikad do sada na svjetskim prvenstvima, prošla skupinu s tri pobjede. Plasman u osminu finala prvi je takav uspjeh Hrvatske još tamo od daleko 1998., ali nije ”krajnji domet Vatrenih”, rekao je izbornik Dalić nakon što je posao u grupi bio završen pobjedama protiv Nigerije, Argentine i Islanda. Na redu je Danska, iako mnogi smatraju da je Hrvatska favorit  protiv Danske posao sasvim sigurno neće biti lak, naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je na ovom Svjetskom prvenstvu u Rusiji po prvi puta uvedena video – tehnologija kojom se pokušavaju pogreške sudaca smanjiti na minimum još uvijek je bitno tko sudi utakmice i kakve kriterije ima. Sudac, bez obzira  na tehnologiju, ima presudnu riječ, a na turniru smo vidjeli veliki broj pogrešaka čak unatoč VAR-u. Primjerice, velika većina će se složiti kako je Nigerija protiv Argentine oštećena i to u trenutku kad je imala aktivan rezultat kojim bi izborili osminu finala.  Utakmicu Hrvatske i Danske u osmini finala sudi Argentinac Nestor Pitana koji je, između ostalog sudio i prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, između Rusije i Saudijske Arabije. Bilo je u konačnici 5:0 za domaćine.

Foto: fah

Argentinac Nestor Pitana osim što se bavi suđenjem utakmica, profesor je tjelesnog odgoja u školi, te glumac.

Karijeru nogometnog suca počeo je 2007. godine, te se samo tri godine kasnije njegovo ime našlo na Fifinoj listi sudaca. Nastavio je nizati uspjehe, postao je i standardan sudac Copa Libertadoresa. Nije trebalo dugo da počne suditi i velika natjecanja poput Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu te Copa Americe 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sudio je šest utakmica, a na SP-u je osim utakmice na otvorenju sudio i dvoboj između Meksika i Švedske.U te dvije utakmice pokazao je sedam žutih kartona.

Dodajmo, kako čak osam hrvatskih igrača imaju žuti karton, a to su: Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Marko Pjaca i Tin Jedvaj i ako netko od njih zaradi javnu opomenu propustiti će susret četvrtfinala.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version