Osvojio senzacionalnu titulu, a onda ga otjerali: Jose Mourinho žestoko stao u obranu Claudija Ranierija; U Leicesteru bi trebali imenovati stadion po njemu

Foto: fah

Dan nakon odluke vodstva aktualnog engleskog nogometnog prvaka Leicester Cityja da otpusti trenera Claudija Ranierija u obranu svog kolege stali su najeksponiraniji menadžeri Premier lige, a najoštriji je bio karizmatični Portugalac Jose Mourinho koji je izjavio da bi u Leicesteru trebali preimenovati stadion po Ranieriju, a ne dati mu otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On zaslužuje da se stadion u Leicesteru preimenuje u ‘Stadion Claudija Ranierija’. Prošle sezone sam ja dobio otkaz kao aktualni prvak u Chelseaju i mislio sam kako je to velika nepravda, ali to je kikiriki u usporedbi s Claudijem. On je platio za svoj uspjeh”, kazao je menadžer Manchester Uniteda koji je odlučio pružiti podršku Ranieriju i tako što je konferenciju za novinare održao u majici s Ranierijevim inicijalima.

Slikovit je bio i menadžer Liverpoola Juergen Klopp koji će u ponedjeljak gostovati upravo u Leicesteru.

“Jesam li iznenađen ovime? Ne, pa to je samo nogomet. U sezoni 2016/17. već je bilo nekoliko čudnih odluka – Brexit, Trump i Ranieri”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer vodećeg sastava Premier lige Chelseaja, još jedan talijanski stručnjak Antonio Conte, također je izrazio razočaranje potezom vodstva Leicestera.

“Osvajanjem naslova prvaka ostvario je snove. Razočaran sam i tužan kao trener i kao prijatelj”, izjavio je Conte, a menadžer Crystal Palacea Sam Allardyce, koji je početkom sezone morao odstupiti s mjesta engleskog izbornika bio je vrlo kratak:

“Ovih dana očito nitko nema dugačak rok trajanja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni engleski napadač, a danas televizijski komentator Gary Lineker, koji je karijeru započeo u Leicester Cityju, klubu iz svog rodnog grada, također je bio vrlo oštar u svom istupu.

“Sinoć sam pustio suzu za Claudija, za nogomet i za moj klub. Ova odluka za mene je nedopustiva. U neku ruku možete reći da se radi o paničnoj odluci, ali za mene ona je pogrešna. To je jako tužno”.

Ranieri je dobio otkaz u Leicesteru točno 298 dana nakon što je s “lisicama” osvojio naslov prvaka Engleske iako su prije početka prošle sezone kladionice nudile tečaj 5,000-1 da će se to dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ove sezone se Leicester bori za ostanak, 13 kola prije kraja prvenstva se nalazi na 17. mjestu sa svega jednim bodom više od zone ispadanja, a prošloga je vikenda ispao u osmini finala FA Kupa od trećeligaša Millwalla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.