Site icon narod.hr

Otac Marina Čilića objasnio zašto je njegov sin umjesto BiH izabrao Hrvatsku: ‘Mislim da nismo pogriješili, mi smo svoj put izabrali’

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić sjajno je započeo novu sezonu, finalom Australian Opena popeo se na treće mjesto ATP ljestvice, što je njegov rejting karijere. Sjajno je krenulo i s reprezentacijom u Davis Cupu, Hrvatska je u Osijeku svladala Kanadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj Marina Čilića puno je veći, izbiti na prvo mjesto ATP ljestvice, ispred Rogera Federera i Rafaela Nadala, koji se trenutno nalaze ispred njega.  Otac Marina Čilića Zdenko uvjeren je da njegov sin to može učiniti.

“Vremena su se malo promijenila, nisu to oni Federer i Nadal otprije nekoliko godina. Mislim da su sada Marinu na dohvat ruke i da on to može. Mlađi je i u tome je njegova prednost. Nadam se da će ih preskočiti ove godine”, rekao je Zdenko Čilić za Sportsport.ba.

Podsjetimo, Marin Čilić rođen je u Hercegovini, u Međugorju, najprije je nastupio za Bosnu i Hercegovinu. Na pitanje novinara zašto je umjesto BiH njegov sin izabrao Hrvatsku Zdenko Čilić je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tim počecima mi smo s Dodigom bili inicijatori osnivanja Teniskog saveza BiH. Udružili smo se i to je dobro funkcioniralo, BiH je tada uz Marina imala nekoliko talentiranih tenisača. S 12 godina igrao je za reprezentaciju BiH do 14 godina, ali u jednom trenutku je bilo jasno da se mora krenuti dalje, da on više ne može ostati u Bosni i Hercegovini.”

Na adresu Marina Čilića stigla je ponuda HTS-a, obitelj Čilić više nije sama morala snositi sve veće troškove za Marinova putovanja na brojne turnire.

“U Hrvatskoj smo dobili bolje uvjete i mislim da se nisam prevario. Iz ove perspektive, teško je reći bi li on bio treći tenisač svijeta da je ostao u BiH. Svatko ima svoj put, mi smo izabrali ovaj i mislim da nismo pogriješili”, kazao je Zdenko Čilić, koji smatra da u najboljem bosansko – hercegovačkom tenisaču Damiru Džumhuru leži TOP 10 potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version