Otvoren i previše: Prvi čovjek La Lige i navijač Reala sretan zbog velikog transfera Kraljeva

epa04747582 President of Spanish Professional Football League (LFP), Javier Tebas, speaks during a forum on sports organized by EFE news agency in Madrid, Spain, 14 May 2015. Two weeks ago the Spanish football federation and the players' union called a strike from May 16 onwards, in their dispute with the government about the distribution of television and pools revenue. Tebas said that an agreement with the Spanish Football Players Association (AFE) is still unknown and that the strike is still called. The Spanish National High Court is to decide in the course of day whether to reject or not the precautionary measure submitted by Tebas against the indefinite suspension called by players. EPA/JAVIER LIZON

Čelni čovjek možda i najjače nogometne lige svijeta, La Lige Javier Tebas, rekao je, i to otvoreno, da je navijač Real Madrida. Pitanje je kako će takvo jedno otvoreno priznanje ”leći” ostatku španjolske lige. Uza sve to Tebas je kazao kako će mu biti jako drago kada Kylian Mbappe dođe u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijač Reala, a na čelu La Lige

“Kao navijaču Real Madrida to mi je veliko zadovoljstvo. On je jedan od najboljih igrača na svijetu. Neću reći da je najbolji jer sam još uvijek za Bellinghama i Viniciusa.

Moramo biti veoma sretni, Real Madrid zna dobro kako da se nosi s nestrpljivošću svojih navijača”, rekao je Tebas.

Prvi čovjek La Lige komentirao je i uvođenje gol-tehnologije zbog koje je Barcelona ostala bez pogotka u El Clasicu s Real Madridom. Smatra kako je takav projekt zapravo preskup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi razlog što je nismo uveli je to što ona nije perfektna. Također, koristi se tri-četiri puta godišnje, a kako nije perfektna, to nam je preskupo. Dali bismo pet ili šest milijuna za nešto što koristimo rijetko. S VAR-om 99 posto situacija može biti riješeno”, poručio je Tebas.

Naravno, njegove će riječi itekako odjeknuti kod drugih klubova koji čine La Ligu, pogotovo kod navijača Barcelone te samog kluba s Nou Campa. Navijači Barcelone uvjereni su kako je njihov klub pokraden na Santiago Bernabeu, a Barca je najavila da će tražiti ponavljanje utakmice. Male su šanse da do toga dođe.

Utakmice La Lige i u SAD-u

Prema svemu sudeći utakmice prve španjolske lige vrlo brzo će se igrati i u Sjedinjenim Državama, dakako, u pitanju je novac. Smatraju kako bi na taj način bilo koristi za cijelu La Ligu budući kako je nogomet, poglavito onaj vrhunski, popularan i sve popularniji i u SAD-u. Američko tržište je možda i najjače na svijetu, financijski gledano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam kad, ali utakmice La Lige će se igrati izvan Španjolske. Vjerujem da će se to dogoditi već u sezoni 2025/2026”, rekao je Tebas.

Naravno, sve to treba definirati i sa samim klubovima, koji nisu pretjerano oduševljeni takvom odlukom. Malo je onih koji bi drage volje prihvatili da domaće utakmice igraju izvan svog stadion, daleko od svojih navijača. Dakako, novac bi ih mogao razuvjeriti budući da se očekuju bogate ponude za odigravanje utakmica na neutralnim terenima.

Glede Tebasa, u prošlosti je Barca imala više primjedbi na njegov rad, a i sam Real, za koji inače navija, ga je htio maknuti s mjesta čelnog čovjeka La Lige. Smatraju kako zapravo radi protiv svih njih. No na čelu Saveza Tebas bi trebao ostati do 2026. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.