Site icon narod.hr

Na Otvorenom panameričkom prvenstvu u parataekwondou Ivan Mikulić osvojio zlato

Foto: .taekwondo.hr

Ivan Mikulić je na Otvorenom panameričkom parataekwondo prvenstvu u američkom gradu Spokaneu osvojio zlatnu medalju u kategoriji K44 M+75kg, izvijestio je u subotu Hrvatski paraolimpijski odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohod na zlato Mikulić je počeo uvjerljivom pobjedom nad Mongolcem Aleksandrom Nyamganidom sa 22-4. U polufinalu je pobijedio Amerikanca Johnnyja Bircha prekidom borbe, a u finalu je sa 31-27 svladao još jednog Amerikanca Evana Medella, koji je trenutno drugoplasirani na svjetskoj ranglisti.

“Naravno da sam sretan, pogotovo nakon nedavnog ispadanja u 2. kolu Europskog prvenstva. Sada sam bio najbolji među 13 vodećih boraca moje kategorije koji se nalaze na svjetskoj ranglisti, te sam se vratio na vodeće mjesto svoje kategorije najboljih parataekwondista svijeta. Sada ću se dobro odmoriti do početka rujna, a potom me očekuju naporne pripreme za svjetsko prvenstvo koje će biti u veljači sljedeće godine u Istanbulu“, izjavio je Ivan Mikulić, član taekwondo kluba Galeb iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version