Site icon narod.hr

Ozbiljne optužbe, najavljene tužbe: Ima li psihologinja Mirjana Nazor dokaza da je Zdravko Mamić prijetio svjedocima, Modriću i Lovrenu?

Foto: fah

Kako smo već pisali, Zdravko Mamić u zagrebačkom hotelu Sheraton održao je podužu konferenciju za tisak, između ostaloga govorio je o napadima na Luku Modrića, Janicu Kostelić, Dejana Lovrena… Savjetnik Dinama također je govorio o Zvonimiru Bobanu, udruzi ”Naš Hajduk”, suđenju u Osijeku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

No, najavio je i tužbe. Koliko su njegove najave realne možda će najbolje pokazati sljedeći citat iz Večernjeg lista, odnosno, iz onoga što je Večernjaku rekla psihologinja Mirjana Nazor, koju je Mamić spomenuo na pressici.

“Njegovo raskalašeno, primitivno i prostačko ponašanje čista je demonstracija moći. I prije se svlačio polugol. Time pokazuje neku svoju muškost kojom valjda demonstrira još jedan element svoje nedodirljivosti..,”rekla je Mirjana Nazor, komentirajući za nju ”neprimjereno” ponašanje bivšeg čelnika Dinama, no, onda je nastavila i došla do dijela koji joj je Mamić zamjerio danas na presici u Sheratonu:

“Vezano uz Lovrena, ista je stvar bila i s Lukom Modrićem. Mislim da je on njima dobro zaprijetio, upotrijebio sve što mu stoji na raspolaganju, pa su dečki zato i svjedočili kako su svjedočili ili će tek svjedočiti onako kako Mamić hoće. Ti dečki uopće nemaju izbora. Čini mi se da su dovedeni u situaciju – ako hoćete ostati živi, znate što morate reći na sudu. To što Mamić radi i to što on pjesmama poručuje zapravo je pljuska našem demokratskom društvu jer time pokazuje da silniku i moćniku poput njega nitko ništa ne može. On zapravo tim stihovima ismijava i ponižava i naše pravosuđe i našu politiku. Ti stihovi usmjereni su sudstvu i politici. Njima Mamić poručuje – nitko mi od vas ništa ne može, ja sam tu glavni, vi ste nitko i ništa, mogu što hoću…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravo Mamić, razočaran ovakvim izjavama Mirjane Nazor,  najavio je danas u Sheratonu tužbu uz konstataciju da se psihologinja ”malo zaigrala…”

“Dok vas drugi izbjegavaju i ignoriraju, osim što sam ja neke novinare u očaju i jadu razno nazvao, za novinare sam uvijek imao vremena. S vama novinarima na sudu u Osijeku nitko neće razgovarati osim mene. Nikad nisam tužio novinare. Vi ste mene tužili, kasirali. Uzeli ste veliku lovu od mene. I to veliku. Sad ću malo okrenuti kotač. Za svaku laž o sebi, tužit ću. Odvjetnički ured je dobio nalog da sve čita i da prati i da se bavi tužbama. A to je počelo u četvrtak, procedurom traženja pisma isprike. A onda slijede tužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O psihologinji Mirjani Nazor se u ovom slučaju radi, koja je rekla da se primitivno i prostački ponašam, pokazujući svoju moć i muškost i svoju nedodirljivost. Da se na tome zaustavila bilo bi ok, jer ona ima pravo na svoje mišljenje o meni, sviđalo se ono meni ili ne. No ona je nastavila dalje da sam Lovrenu i Modriću zaprijetio da promijene iskaze jer da nemaju izbora i da su stjerani u kut. Psihologinja se zaigrala. Ona bi, valjda, giljotinirala. No to nije posao psihologa. U buduće idu tužbe. Odvjetnici rade za honorar pa će gaziti, a ja ću ih motivirati…”, poručio je Zdravko Mamić.

Foto: fah
Foto: fah

Ima li, s obzirom na tvrdnje u Večernjem listu, psihologinja Mirjana Nazor dokaz da je Mamić ”prijetio” svjedocima? To su ozbiljne optužbe iz kojih bi morali stajati i neki konkretni dokazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version