Site icon narod.hr

Padaju rekordi: Hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije bila jača?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije bila jača, igrači Vatrenih nikad nisu bili više cijenjeni, posebno u inozemstvu, barem tako govore brojke. Naime, u iduću sezonu, u sezonu uoči SP-a u Rusiji 2018., Hrvatska bi mogla ući s najskupljim nogometašem u svojoj povijesti. Kinezi Hrvate, i ne samo Hrvate, plaćaju suhim zlatom. Teško je odoljeti zovu milijuna, makar oni dolazili iz daleke Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kineski Tianjin Quanjian objavio je da je dogovorio sve s dvije-tri zvijezde iz Europe, naravno, među tim nogometašima je i igrač Fiorentine te golgeter Vatrenih Nikola Kalinić, poslali su, kako smo već pisali, službenu ponudu za Kalinića.  Aktualni klub Nikole Kalinića Fiorentina u ugovor je stavila odštetu od čak 50 milijuna eura. Takav novac ne bi trebao biti nepremostiv zalogaj ukoliko doista žele angažirati sjajnog Hrvata. Dakako, nešto će se pitati i Kalinića, koji bi odlaskom u Kinu, što je nagovijestio i izbornik Ante Čačić, mogao izgubiti status u reprezentaciji.  Kalinić je u dva navrata odbio Kineze, sam je objasnio kako ne želi u Kinu svjestan da bi to značilo i odustajanje od ozbiljnog nogometa, no, Fabio Cannavaro i dalje ne odustaje, maše velikim novcima.

Ako se, dakle, Kalinić predomisli na ljeto to bi značilo da će Nikola ostvariti najveći hrvatski transfer u povijesti. Radi se o nagradi od deset milijuna eura godišnje, s druge strane Luka Modrić u dresu Reala zarađuje oko sedam milijuna eura na godinu.  Nikola Kalinić bi mogao ukoliko potpiše ugovor s kineskim klubom biti najbolje plaćeni hrvatski sportaš svih vremena. To puno govori koliko danas stranci cijene hrvatski nogomet i hrvatske nogometaše.

Kako navodi portal goal.com/hr ako Kalinić i odbije Kineze Hrvatska bi u novu sezonu 2017./2018 mogla ući s najskupljim nogometašem u povijesti.  Hrvatski rekorderi danas su Mateo Kovačić i Luka Modrić koji su za 31, odnosno 30 milijuna eura odštete otišli u Real.  Ljeto i prijelazni rok odlučit će puno toga. Ples milijuna uskoro bi mogao započeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Inter prodaje Marcela Brozovića te za njega očekuje odštetu između 30 i čak 50 milijuna eura od nekog od engleskih prvoligaša. Navodno je Manchester United spreman dati čak 60 milijuna eura za drugog hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, za kojeg je izrazito zainteresiran veliki portugalski stručnjak Jose Mourinho, koji trenutno sjedi na klupi kultnog engleskog kluba. Za Matea Kovačića jako je zagrizao Milan, iako bi Kova radije ostao u Realu, s pravom s obzirom kako je Real u ovom trenutku vjerojatno najjači klub Europe, aktualni su europski prvaci, nadomak su finala Lige prvaka te naslova u Španjolskoj. Real Kovačića sasvim sigurno neće dati za sitniš, Kova može otići najmanje za onaj novac koji su u Madridu dali kad su ga angažirali. Ne bi to trebao biti problem za budući klub Matea Kovačića s obzirom kako se radi o mladom te izuzetno talentiranom igraču.

Nažalost, najavljuje se i čitav niz odlazaka iz Hrvatske nogometne lige, no, niti jedan igrač, bez obzira iz kojeg hrvatskog prvoligaša odlazio u inozemstvo, neće uspjeti nadmašiti rekord lige kada je Modrić odlazio u Tottenham za 21 milijun eura.  Ukratko, Hrvatska nogometna liga ponovno će oslabiti.

No, vratimo se na kraju u inozemstvo, spominje se i odlazak Duje Čopa iz Sportinga, blizu odlaska iz Fiorentine je Milan Badelj, iako igra vrlo dobro u spomenutom klubu. Drugim riječima, rekord kad su u pitanju hrvatski nogometaši gotovo je neizbježan, s obzirom kako će ovog ljeta barem jednog hrvatskog igrača neki klub platiti više od 31 milijun eura. Postoji realna šansa da to ne bude samo jedan vatreni nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, ponovimo, hrvatska nogometna reprezentacija nikad nije bila jača, igrački atraktivnija, pa čak ni u vrijeme generacije Zvonimra Bobana i Davora Šukera, naravno, sve to treba potvrditi i na travnjaku. Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godina velika je prilika, neki će reći posljednja prilika ”Modrićeve generacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version