Perasović: Možemo izgubiti, ali se ne smijemo predati!

Hrvatska košarkaška reprezentacija oprostila se od Arene Zagreb uvjerljivim porazom u sraz s Gruzijom 58:71 (28:25) u dvoboju koji za Perasovićeve izabranike nije imao rezultatski značaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, način na koji su hrvatski košarkaši pali, bez većeg otpora u posljednjih šest minuta dvoboja, doveli su do toga da im po prvi put otkako su se okupili, s tribina budu upućeni zvižduci.

“Opravdano su nam zviždali. Može se izgubiti, može se igrati loše, ali ne smijemo se predati kao što smo učinili. Ovo je bila naša najlošija utakmica ovo ljeto i težak psihološki udarac. To nam je dobra opomena. No, vjerujem da u nedjelju ne možemo ponoviti ovako loše izdanje”, rekao je izbornik Velimir Perasović koji je, unatoč razočaranju, iskazao i razumijevanje za svoje.

“Znam da nije lako kad ti ne ide, kad nemaš tečnosti u igri, kad ti ništa ne ulazi. No, možda je i dobro da nam se to dogodilo, jer nam je pokazalo da smo puno lošiji nego što mislimo, odnosno, ako mislimo nešto napraviti, da to mora biti puno bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je razbijena u posljednjih osam minuta, kad je od hrvatskog vodstva 51:49 Gruzija napravila seriju 18:0 za vodstvo 67:51 i riješila pitanje pobjede koja Gruzijce može odvesti u drugi krug, uz uvjet da se Grčkoj protiv Nizozemske ne dogodi isto što se dogodilo Hrvatima. Loša večer.

Loša šuterska forma Bojana Bogdanovića i ostatka društva

“Nije se dogodilo ništa strašno. Znali smo prije ove utakmice da smo drugi. Nismo željeli izgubiti. Jednostavno, bio je takav dan. Nije nam drago, ali bolje da se dogodilo danas, u utakmici koja o ničemu nije odlučivala. Bitno je da se odmorimo i u nedjelju budemo pravi”, izjavio je Luka Žorić koji je završio dvoboj sa 16 poena i četiri skoka te bio jedan od rijetkih koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je imala iznimno lošu šutersku večer, samo 44 % za dva i četiri pogođene od 23 ispucane trice. Prednjačio je Bojan Bogdanović sa šutom 1-10, ali nije želio okriviti zdravstvene poteškoće za loše izdanje.

“Totalno sam van šuterske forme. Ne igram onako kako se očekuje od mene. Znam da moramo bolje, moram nositi momčad. Nisu ni bitni toliko koševi, koliko obrana. Tu moram biti bolji. Nadam se da ćemo svi biti bolji u Francuskoj nego u Zagrebu, jer sad praktično počinje novi turnir”, rekao je Bogdanović.

“Nikad nije dobro kad se izgubi utakmica, ali najvažnije je da nije utjecalo na našu kvalifikaciju. Ovo može samo pozitivno utjecati na nas. Koliko god to glupo zvučalo, možda je ovo i dobro”, rekao je Ante Tomić koji je s 10 koševa i pet skokova, uz Žorića i Roka Stipčevića bio jedan od trojice najboljih u porazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo stvarno ne mora ništa značiti. Pobijedimo li u osmini finala, ove se utakmice više nitko neće sjećati”, zaključio je Luka Žorić.

Hrvatski košarkaši će već u noći s četvrtka na petak odletjeti put Lillea i imati puna dva dana za pripremu dvoboja u kojem neće imati pravo na pogrešku. Pobjeda donosi mogući četvrtfinalni obračun s reprezentacijom Srbije i otvara vrata najmanje prema jednom od tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.