Perković, Vlašić i Šimić na mitingu Dijamentne lige u Parizu

Na atletskom mitingu Dijamantne lige sutra će u Parizu nastupiti tri naše najbolje atletičarke Sandra Perković u bacanju diska te Blanka Vlašić i Ana Šimić u skoku u vis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Došli smo dva dana prije u Pariz da se što bolje pripremim za nastup. Sada nema kiše koju meteorolozi najavljuju za sutra, ali se nadam da će se prevariti u prognozama. Konkurencija će biti velika jer će nastupiti deset najboljih diskašica, a ja vjerujem da ih mogu sve pobijediti i osvojiti prvo mjesto. Glavno je da sam zdrava i da sam se ustalila u svojoj staroj tehnici. Još ako mi se sutra sve dobro poklopi nitko me ne može pobijediti”, optimistički je iz Pariza najavila svoj nastup Sandra Perković.

Unatoč velikom optimizmu dvostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica nije željela najavljivati rekordne daljine već je izrazila nadu da će njezin disk na natjecanju, koje sutra započinje u 16,40 sati, letjeti preko 65 metara.

Blanku Vlašić, koja je dosad je u Parizu slavila pet puta, posljednji put 2010. kad je skočila 202 centimetra, očekuje jaka konkurencija jer su na startnoj listi po dvije Ruskinje (Kučina, Gordjejeva), Poljakinje (Lićwinko, Kasprzycka) i Amerikanke (Barrett, McPherson). Posebno treba istaknuti Iniku McPherson, koja je 29. lipnja na Prvenstvu SAD-a u Sacramentu preskočila 200 cm. Dvije predstavnice u skoku u vis imat će i Hrvatska jer će pored Blanke u Parizu skakati i Ana Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom na listu suparnica, očekujem u Parizu rezultate na visokoj razini. Doći će sve najbolje osim Ane Čičerove, dakle bit će to, možda, najjači miting ove godine. Veselim se skakati u Saint-Denisu jer je tamo uvijek odlična atmosfera”, rekla je Blanka uoči odlaska u Pariz.

Natjecanje skakačica u vis na programu je u 20,10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.