Pet pobjeda mladih hrvatskih šahista

U pretposljednjem, 10. kolu Svjetskog prvenstva mladih na kojem u šest dobnih skupina – do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina – u muškoj i ženskoj konkurenciji sudjeluje 1576 mladih šahista iz 80 zemalja, hrvatski predstavnici ostvarili su solidan učinak sa 5 pobjeda i 2 remija uz 5 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, mnogo važnije je da su naši najveći aduti zadržali izglede za visok plasman. Ena Cvitan (do 14) je remizirala i sa 6,5 bodova dijeli izvrsno 10. mjesto u konkurenciji 125 igračica iz 65 zemalja.

Leon Livaić (do 16) je postigao petu pobjedu i dostigao Enu po broju osvojenih bodova. Uoči posljednjeg kola Leon sa 6,5 bodova dijeli vrlo dobro 16. mjesto među 154 igrača iz 75 zemalja.

U “gornjoj kući” od naših je još samo Tereza Dejanović (do 12), koja je također postigla petu pobjedu i ima 6 bodova. Svi ostali naši predstavnici su u “donjoj kući”, pa ovo svjetsko prvenstvo nećemo pamtiti po dobrome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.