Site icon narod.hr

Pete Sampras i Tim Henman: Nadal i Đoković mogu prestići čak i Federera u broju osvojenih Grand Slam turnira

Foto: Snimka zaslona

Stariji ljubitelji tenisa pamte američku tenisku legendu, Petea Samprasa, prije svega, kada govorimo o Hrvatima, zbog činjenice da je upravo on zaustavljao u nekoliko navrata Gorana Ivaniševića na putu osvajanja minimalno još jednog Grand Slam turnira. Posebno su bili zanimljivi njihovi mečevi devedesetih u Wimbledonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sampras je komentirao u razgovoru s još jednom teniskom legendom, bivšim britanskim tenisačem Timom Henmanom, odnos između trenutno trojice najboljih tenisača svijeta, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rogera Federera.

Đoković, podsjetimo, ima 17 Grand Slam naslova, rekorder je Federer, koji je osvojio 20 titula, ali je i najstariji od trojice velikih, na drugom je mjestu Nadal s 19 osvojenih naslova na Grand Slam turnirima.

”Novak i Rafa su mlađi od Rogera, a tko zna koliko će on još igrati. Ako Novak bude igrao još pet godina, kao i Rafa, mogu preteći Federera i njegovih 20 naslova. Znam da ih Roger ima 20, ali moraju to napraviti. Rafa ako nastavi igrati još pet godina na Roland Garrosu može ga i osvajati u tim godinama, možda i još poneki Grand Slam. Roger može do nekog naslova također, ova duga pauza zbog korone mu je išla u prilog”, rekao je Sampras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Tim Henmanom ima svoje mišljenje…

”Suglasan sam zbog godina, posebno zbog Novaka, jer je Rafa imao više problema s ozljedama, više je njima podložan, a kad se pogleda Novakova građa, godine i koliko je dominantan, u pet setova ga je teško pobijediti. Moram, dakle, izdvojiti Novaka Đokovića”, istaknuo je Britanac Tim Henman, a na što se nadovezao Sampras:

”Đoković pobjeđuje svugdje, u pravu si, uz dužno poštovanje Rafi i Rogeru, ako Novak ostane fizički i mentalno spreman u iduće tri godine može prestići i Federera”,  smatra Pete Sampras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version