Site icon narod.hr

Peti dan Olimpijskih igara, provjerite tko nastupa od Hrvata

Foto: fah

Petog dana Olimpijskih igara, hrvatski sportaši imaju manje bogat raspored nego jučer, ali ponovno su tu vrlo važne borbe koje bi mogle približiti Hrvatsku novim medaljama, a džudašica Barbara Matić je danas u šansi da i donese drugu medalju za Hrvatsku na Igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi u akciju kreću strijelci – dosad jedini medaljaš Hrvatske na ovim OI, Miran Maričić, nakon bronce u zračnoj puški na 10 m, nastupa od 9 sati u disciplini puška na 50 m, trostav, a zajedno s njime i Petar Gorša. Oni će probati izboriti novo finale na ovim Igrama, a koje bi u streljani u Châteaurouxu prema rasporedu bilo sutra ujutro.

Na tatami će u Parizu ujutro Barbara Matić, nositeljica hrvatske zastave na otvaranju, koja će svjetskim i europskim naslovima prvakinje probati dodati i prvu olimpijsku medalju. Njena borba u osmini finala u kategoriji do 70 kg deveta je na rasporedu nakon 10 sati, a eventualne borbe za medalju na rasporedu su nakon 16 sati.

Braća Sinković voze pak polufinalnu utrku dvojca bez kormilara, a u borbu za finale idu od 10:34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši igraju važan susret protiv Njemačke. U susretu trećeg kola, hrvatska reprezentacija tražit će drugu pobjedu koja bi nas dovela sasvim blizu prolaska u četvrtfinale, a utakmica se igra od 11 sati.

Palma Čargo i braća Fantela plove važne plovove na regatnom polju u Marseilleu. Fantele su trenutno 12., a ako žele u plov za medalje moraju ući u top 10. Čargo plovi nakon 12:10, a braća Fantela nakon 14:15.

Za kraj dana, čeka nas teniska poslastica. Susret Donne Vekić Marte Kostjuk u četvrtfinalu olimpijskog turnira igra se kao četvrti nakon 12 sati, a drugi nakon 19 sati na terenu Phillipe Chartier. Taj meč stoga možemo očekivati najranije oko 20:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najvažnije od nastupa hrvatskih sportaša možete pratiti u programu HRT-a i na platformi HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version