Gerard Pique točno detektirao probleme Barcelone?

Foto: fah

Iskusni stoper točno je detektirao glavne probleme Barcelone s obzirom na sve ono što prati katalonski klub posljednjih godina, a posebno posljednje dvije godine. Naime, aktualni predsjednik kluba, prema pisanju španjolskih medija, pred odlaskom je, iako se još uvijek ne da ”otjerati”, kao što je on doveo trenera, Ronalda Koemana, koji je otjerao Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Vidala… Kao što vidimo nije se to pretjerano odrazilo na igru katalonskog kluba, koji na početku sezone igra promjenjivo. Poraz u prošlom prvenstvenom kolu od Getafea, ali i pobjeda na startu Lige prvaka protiv slabašnog Ferencvarosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerard Pique digao glas…

Legendarni Gerard Pique potpisao je u četvrtak novi ugovor s katalonskim nogometnim divom, Barcelonom. Ugovor bi trebao trajati do 2024. godine te bi, ako sve bude išlo prema planu, Pique na Nou Campu trebao završiti karijeru, a to je i njegova velika želja bila.

Naime, sjajni stoper, koji je s Barcelonom osvojio čitav niz trofeja, pristao je na 50 posto manji ugovor kako bi svom klubu pomogao u financijskoj krizi, koja je samo jednim dijelom uzrokovana pandemijom koronavirusa, a najvećim dijelom je zapravo rezultat lošeg poslovanja kluba. Bez obzira na sve legenda poput Piquea očito nema straha ni pred kim te je otvoreno kritizirao i samog predsjednika kluba, Josepa Bartomeua i Upravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu vjerovati da je moj klub plaćao nekome da kritizira nas igrače. Tu mislim na one komentare na društvenim mrežama. Od nas su tražili smanjenje plaća i onda su taj novac trošili protiv nas. To je skandalozno. Pitao sam predsjednika kako se to moglo dogoditi, a on mi je rekao da o tome nije imao pojma. I ja sam mu vjerovao. No, vidim da je osoba koja je radila taj prljavi posao i dalje među vodećim ljudima u klubu. To ne mogu shvatiti”, rekao je Pique, ne libeći se, dakle, otvoreno reći ono što ga tišti i ne samo njega.

O odnosu s Lionelom Messijem, ”okrznuo” i predsjednika…

Naime, Pique je progovorio i o svom odnosu s najboljim igračem Barcelone, Lionelom Messijem, koji je ljetos, kao nikad dosad, htio napustiti klub, a na kraju je ostao zbog ugovora, čelništvo kluba ga nije pustilo u Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam ja predsjednik, sve bi bilo drukčije. Ja bih učinio sve da za držim Lea i ne bih dopustio da dođe do takvog raskola. Nou Camp se mora zvati po njemu i moramo ga čuvati. Nisam u to vrijeme previše razgovarao s Messijem jer sam smatrao da je to osobna odluka. No, nazvao sam ga i rekao samu mu: ‘Leo, izdrži još godinu dana. Doći će novi ljudi'”, kazao je vrlo otvoreno Katalonac, koji je komentirao i činjenicu da je Messi pisanim putem obavijestio klub ljetos kako želi otići s Nou Campa. Sve se to na koncu pretvorilo u ljetnu dramu, navijači su bili ogorčeni ponašanjem predsjednika Barcelone, kojeg su smatrali odgovornim za sve.

“Sve je šokantno u toj priči. Meni nije jasno kako se klub doveo u situaciju da mu najbolji igrač u povijesti pošalje poruku da želi otići jer ga nitko u klubu ne sluša. Što se događa u toj upravi? Messi zaslužuje sve, a ne da se tako prema njemu odnose”, poručio je Pique te je u svom stilu zaključio:

“Ne mislim da igrači moraju voditi glavnu riječ u klubu, ali to je znak da klub ne funkcionira dobro. Kad je sve uređeno, onda je predsjednik glavni, ispod njega je trener i onda tek igrači. No, hijerarhija u ovom klubu je narušena i ne zna se tko je glavni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.