Plakat iz Vukovara: Klub koji nosi ime po predsjedniku ‘Vrhovnog suda’ tzv. RS Krajine poziva na Srbe s Banovine i Korduna na ‘zavičajno veče’

Foto: Facebook

U Vukovaru je osvanuo zanimljivi plakat; Zavičajni klub Kordunaša i Banijaca ‘Miloš Vojnović’ 30. kolovoza ove godine, u Gradu Heroja organizira “zavičajno veče” na kojem će nastupiti izvjesni Momo Stanić, ali se najavljuju i ‘gosti iznenađenja’, piše urednik TV Bujice, Velimir Bujanec, na svom Facebook profilu te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zavičajni klub okuplja, između ostalih, Srbe koji su nakon Bljeska i Oluje došli živjeti u Vukovar, a nakon što je “mirno reintegriran” – mnogi su dobili aboliciju. Jedan od njih bio je i Miloš Vojnović, predsjednik ”Vrhovnog suda” tzv. Republike Srpske Krajine, po kojem Klub Kordunaša i Banijaca danas nosi ime. Vojnovića je Županijski sud u Osijeku svojedobno osudio na 12 godina zatvora, a nakon što je aboliran – kandidirao se za suca Županijskog suda u Vukovaru!

Podsjetimo, aktualni predsjednik Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca ‘Miloš Vojnović’ je kontroverzni Boro Rkman, urednik lista ‘Vojska Krajine’, koji je za vrijeme okupacije izlazio u Kninu. Kako je svojedbno u TV Bujici rekao pukovnik Ivica Pandža – Orkan Rkman je u ljeto 1991. godine imao čin potporučnika pješadije okupatorske vojske, bio je ”komandir” 1. voda u 2. četi 3. kordunaškog bataljona, a osim na Radiju ‘Petrova Gora’, radio je i za informativnu službu tzv. Srpske vojske Krajine. Rkman je u lipnju 1995. godine bio glavni komentator “vojne parade” okupatorske vojske u Slunju, a danas je “ugledni” član SDSS-a, objavljuje svoje pamflete u Pupovčevim ‘Novostima’, a bio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se to događa u Hrvatskoj?

Ovo je posebno zanimljivo u kontekstu posljednjih zbivanja u Hrvatskoj, a posebno u okolici Knina. Sramotnih huliganskih napada u okolici ovog drevnog hrvatskog grada, ali i brojnih kontroverzi koje se vuku uz napadnutog vlasnika kafića u Uzdolju, Borisa Petka, koji je, kako smo spomenuli, također bio žrtvom huligana.

Hrvatski mediji uglavnom svojim jednostranim, pa i uvredljivim za hrvatske branitelje, praćenjem svih tih događanja dolijevaju ulje na vatru te uopće ne spominju sve ono što se vezuje uz Petka u čijem se kafiću navodno pjevaju fašističke, četničke pjesme, veličaju se ratni zločinci poput Draže Mihailovića, oplakuje se propala, nacistička paradržava, tzv. Krajina.  Javili su se i oni koji tvrde kako je Petko tijekom agresije na Hrvatsku bio pripadnik Martićeve samozvane milicije, odnosno klasične terorističke organizacije. Koliko u svemu tome ima istine, i tko stoji iza huliganskih napada u okolici Knina, trebale bi napokon odgovoriti institucije hrvatske države.  Nasilje, dakako, treba osuditi jer ono nikad nema opravdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega, a s obzirom na sve ono što se događa danas u Hrvatskoj i s obzirom na izjave čelnika vladajućeg SDSS-a, stranke koju je davno osnovao ratni zločinac, Goran Hadžić, Milorada Pupovca, inače koalicijskog partnera HDZ-a Andreja Plenkovića, postavlja se pitanje kad je to rehabilitirana agresija Srbije i režima Slobodana Miloševića na Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.