Planica dobila domaćinstvo SP-a nordijaca 2023. godine

Foto: fah

Planica će 2023. po prvi put u povijesti ugostiti Svjetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama, a iste će se godine alpinci boriti za svjetska odličja u francuskom Courchevel-Meribelu, odlučeno je u četvrtak na kongresu Međunarodne skijaške federacije (FIS) u grčkom mjestu Costa Navarino.

“Ovo je velik dan za Slovenski skijaški savez. Nakon osam godina napornog rada konačno smo dobili priliku da pokažemo svijetu što možemo i bit ćemo odlični domaćini”, izjavio je predsjednik Slovenskog skijaškog saveza Enzo Smrekar nakon što je Planica proglašena pobjednikom u utrci s norveškim Trondheimom.

Planica je kandidirala za domaćina SP-a u nordijskim disciplinama 2017, 2019. i 2021. godine, ali su domaćinstva tih natjecanja dobili finski Lahti, austrijski Seefeld i njemački Oberstdorf.

Neće to biti jedino svjetsko prvenstvo kojem će Planica biti domaćinom u nadolazećim godinama. Naime, 2020. godine najbolji letači na skijama borit će se na letaonici braće Gorišek za naslov svjetskog prvaka, kako u pojedinačnoj, tako i u momčadskoj konkurenciji.

Dvije godine poslije tog natjecanja, Svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima bit će održano u norveškom Vikersundu.

Izvor: Hina/mh