Pobjeda Novaka Đokovića u polufinalu Queen’s Cluba, za naslov protiv Marina Čilića

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u finalu ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u londonskom Queen’s Clubu igrat će protiv Srbina Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je u prvom polufinalu sa 7-6 (3), 7-6 (4) svladao Australca Nicka Kyrgiosa, dok će Đoković potom nadigrao Francuza Jeremyja Chardyja sa 7-6 (5), 6-4.

Bit će to 16. međusobni dvoboj Čilića i Đokovića, a u dosadašnji 15 susreta Čilić je pobijedio samo jednom. No, to se dogodilo u njihovom posljednjem međusobnom dvoboju igranom u četvrtfinalu “masters 1000” turnira u Parizu u listopadu 2016. godine.

Za Čilića će nedjeljni finale biti 32. u karijeri, a drugi ove godine nakon Australian Opena gdje je izgubio od Rogera Federera. Dosada je osvojio 17 naslova. S druge strane, Đoković će u nedjelju po 99. put zaigrati u završnom dvoboju na ATP Touru, no prvi puta u 2018. Srpski je igrač u lovu na svoj 69. trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u nedjelju po četvrti put u karijeri igrati u finalu Queen’sa, 2012. je bio pobjednik dok je 2013. i 2017. gubio u finalu.

Finale između Čilića i Đokovića na programu je u nedjelju od 15.30 sati.

POLUFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ (HRV/1) – Nick Kyrgios (Aus) 7-6 (3), 7-6 (4)

Novak Đoković (Srb) – Jeremy Chardy (Fra) 7-6 (5), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.