Pobjednički debi novog trenera Gorice u Varaždinu

Foto: fah

U prvom subotnjem susretu 28. kola SuperSport HNL-a uvjerljivu su gostujuću pobjedu upisali nogometaši Gorice, slavili su kod Varaždina s 4-2 (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo prva službena utakmica novog trenera Gorice Rajka Vidovića te je odveo Velikogoričane tek do druge prvenstvene pobjede u nastavku sezone.

Gorica je povela 2-0 nakon golova Gabriela Rukavine u 25. i Josipa Mitrovića u 27. minuti. Domaćin je smanjio pogotkom Leona Belcara u 42., a gosti su i definitivno potvrdili osvajanje bodova u završnici.

Strijelci su bili Jurica Pršir u 78. i Ante Matej Jurić u 80. minuti. Na samom kraju Domagoj Drožđek dao je drugi pogodak za domaćina i donekle uljepšavanje poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi su suparnici ostali na istim pozicijama na ljestvici. Gorica je šesta, a Varaždin sedmi, s tim da ih sada razdvajaju četiri boda.

U nastavku dana još će se odigrati dvije utakmice ovog kola. Od 17 sati u Zagrebu igraju Rudeš i Rijeka, dok je u 19.30 sati na rasporedu najveći hrvatski derbi. Na Poljudu se sastaju Hajduk i Dinamo.

U petak su odigrane dvije utakmice. Bez pogodaka su u Puli odigrali Istra 1961 i Lokomotiva, dok je Osijek u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini pogodak dao je Argentinac Mierez u šestoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.