Počeo nogometni turnir na OI: Brazil predvođen Neymarom razočarao domaće gledatelje!

Foto: fah

Brazilska nogometna reprezentacija razočarala je domaće gledatelje nakon što je u četvrtak u svojoj prvoj utakmici nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru odigrala 0-0 protiv Južnoafričke Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad Brazila, koji nije nikada osvojio zlato u nogometu na olimpijskim igrama, predvodila su tri napadača – zvijezda Barcelone Neymar, pojačanje Manchester Cityja Gabriel Jesus i 19-godišnji Gabriel Barbosa, napadač Santosa.

Foto: fah
Foto: fah

Međutim, južnoafrička reprezentacija koja nema tako velika imena u svom sastavu, uspješno im se odupirala čak i kada je ostala bez Mothobija Mvale koji je isključen u 59. minuti. Brazil je napadao i imao je 21 udarac prema golu od toga sedam u okvir gola, ali nije uspio zabiti.

Priliku utakmice imao je Gabriel Jesus u 69. minuti. U prvoj utakmici skupine A Danska i Irak su odigrali također 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije jedino iznenađenje turnira jer je u skupini D Argentina izgubila 0-2 od Portugala. To je prvi poraz Argentinaca na olimpijskom turniru u 13 utakmica. Bili su neporaženi na OI 2004. i 2008. kada su osvojili zlato. U drugoj utakmici skupine D Hobnduras je slavio protiv Alžira 3-2.

Foto: fah
Foto: fah

U skupini C Meksiko je odigrao 2-2 protiv Njemačke i sva su četiri gola pala u drugom poluvremenu.

U drugoj utakmici skupine C Južna Koreja je sa 8-0 slavila protiv debitanta Fidžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj utakmici koja je igrana u četvrtak, Nigerija je u skupini B pobijedila Japan sa 5-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.