Site icon narod.hr

Počinje drugo izdanje WRC Croatia Rallyja

Foto: fah

Danas počinje drugo izdanje WRC Croatia Rallyja, koji će se voziti do nedjelje u pet hrvatskih županija, imat će 20 brzinskih ispita ukupne dužine 291,84 km, a ukupna trasa relija s veznim sektorima iznosi 1642,18 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća zvijezda je Finac Kalle Rovanpera, trenutačno vodeći u poretku relijaša, a među 66 prijavljenih je i osam hrvatskih posada.

Ceremonijalni start je u 18.30 kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a prijenos je na Drugom programu od 19 sati.

Prvog natjecateljskog dana na programu je ukupno osam brzinskih ispita, po četiri koja će natjecatelji prolaziti po dvaput, jednom u jutarnjem te drugi put u poslijepodnevnom dijelu natjecanja. Vozači će prolaziti cestama po Samoborskom gorju, Žumberku i okolicom Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba. Mali Lipovec Grdanjci je prvi brzinski ispit sa startom u 8.33 sati, dok se 20,77 km dugačak ispit Stojdraga Gornja Vas sastoji od mnoštva zavoja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version