Pohvale na račun Kovačića nakon pobjede protiv Porta: ‘Mateo je bio briljantan’

epa09121218 Porto's midfielder Mateus Uribe (L) vies for the ball against Chelsea's midfielder Mateo Kovacic (R) during the UEFA Champions League quarterfinal first leg soccer match between FC Porto and Chelsea FC at Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Andalusia, Spain, 07 April 2021. EPA/JOSE MANUEL VIDAL

Nogometaši Chelseaja u jučerašnjoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka svladali su Porto 2:0 te su tako napravili veliki korak prema velikom uspjehu – polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Porto, gledajući isključivo statistiku, bio bolji protivnik, više su prijetili gostima iz Londona, razloga za zadovoljstvo ima Chelsea, s obzirom da su svoje prilike iskoristili Mason Mount i Ben Chilwell, dok to igračima Porta nije pošlo za nogom. Nogomet se ipak igra za golove.

Jedini podatak s utakmice, a da se odnosi na statistiku, koji je išao u prilog londonskoj momčadi je posjed lopte. Chelsea je loptu držao u svojim nogama 61 posto, dok je Porto više igrao na kontranapade. Vezni red Chelseaja odigrao je dobru utakmicu, za što je dobio i pohvalu trenera Thomasa Tuchela. U tom veznom redu istaknuo se i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić,  Kova je igrao devedeset minuta, a Tuchel je istaknuo ono što su radili Mateo Kovačić i Jorginho.

”Naporno su radili, u njih se uvijek možete pouzdati. Obojica su pomogli u izgradnji akcija, a u drugom poluvremenu njihovo prisustvo je bilo još naglašenije. Znate da je Kova uvijek vrijedan. Zbog toga katkad njegove lopte prema naprijed nisu precizne, ali on je ogromna pomoć za sve. Jorgi više gradi prema naprijed, donosi dobre odluke i pomaže nam skinuti pritisak. Dobar su tandem i kako se utakmica razvijala bili su sve bolji i bolje kontrolirali susret za nas. Napravili su ono što smo od njih trebali”, kazao je trener Chelseaja, a s njim se složio i Chilwell:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dečki u veznom redu su bili briljantni. Kova i Jorgi su odigrali fantastično, diktirali situaciju u sredini terena, a kad smo bili pod pritiskom vrhunski su čuvali loptu i omogućili nam da dođemo do zraka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.