Pojavile se ‘ekskluzivne fotografije’ koje ‘pokazuju težinu napada’ na nogometnog suca Brunu Marića: Podcijenio sam ih, sljedeći puta neću!

Foto: Snimka zaslona

Sportske novosti objavile su”ekskluzivne privatne fotografije”, koje, kako tvrde, pokazuju težinu ozljeda nogometnog suca Brune Marića, koji je od strane nekoliko maskiranih huligana napadnut prije tri dana u Stobreču i to za vrijeme ručka dok je bio u društvu svog odvjetnika Vladimira Gredelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divljački napad huligani su kukavički izveli sa šipkama, bokserima, palicama… Kada smo rekli kako se radi o privatnim fotografijama mislili smo na fotografije koje je vjerojatno Marić ustupio Sportskim novostima, ništa čudno ako znamo da je Marić, ali i njegov odvjetnik Vladimir Gredelj, “progovorio” i za Jutarnji list o razmjerima napada na njega.

Fotografije pokazuju nekoliko ogrebotina, podljeva, hematona na glavi,  dosta to neugodno izgleda, očito udarači nisu bili nimalo nježni. Nogometni sudac ostaje pri tvrdnji kako se radilo o pokušaju ubojstava. Radi se, kako tvrdi Marić, o činu koji zaslužuje višegodišnji zatvor.

Poznato je također da je Bruno Marić zbog činjenice da je suočen s brojnim prijetnjama imao pištolj sa sobom u vrijeme napada, no, nije ga uporabio. Objasnio je i zašto. Naime, poznati nogometni sudac tvrdi da je podcijenio huligane, odnosno, očekivao je da će se oni naoružani šipkama zadovoljiti vrijeđanjem te ponekim šamarom, što je kako tvrdi bio spreman istrpjeti, nije, dakle, očekivao napad koji je mogao biti koban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić, dakle, nije iskoristio činjenicu da je imao pištolj, nije “htio riskirati da netko nedužan strada”, ali je isto tako poručio da više nikad neće ponoviti sličnu pogrešku i podcijeniti protivnika. Drugim riječima, Marić zapravo poručuje da će se u nekoj novoj sličnoj situaciji braniti makar i vatrenim oružjem.

Foto: Snimka zaslona/Sportske novosti
Foto: Snimka zaslona/Sportske novosti

Na kraju recimo kako Bruno Marić ne misli odustati od suđenja, neće suditi više Hajduku, osim ukoliko ga ne delegiraju kao suca utakmice koju igra Hajduk. Ne misli odbiti ni takav zadatak jer, kako kaže, nije od onih koji odbijaju zadatke bez obzira koliko teški bili.

Tjelesno je dobro pripremljen te jedva čeka da se oporavi od šokova i trauma te vrati nogometnom suđenju, ne povlači se jer bi tako “priznao poraz, kao bijeg pred divljacima…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.