Site icon narod.hr

Poljski nogometni navijači kažnjeni zbog isticanja antiratnog transparenta

navijači

Montaža: Narod.hr, izvor: Fah, snimka zaslona

Navijači poljskog kluba Śląsk iz grada Wrocława su krajem veljače tijekom utakmice razvili antiratni transparent sa sloganom “Nije naš rat”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident je izazvao kontroverzu u Poljskoj, budući da je poruka izražena na transparentu navodno predstavljena javnosti u sklopu protuukrajinske kampanje koju je vodio poljski povjesničar i komentator Leszek Sykulski.

Upravno tijelo lige odlučilo je kazniti klub sa 15.000 poljskih zlota (oko 3.200 eura) za ponašanje navijača. Još u listopadu navijači kluba istaknuli su jedan sa sloganom “Stop ukrajinizaciji Poljske”.

Momčad je objavila priopćenje o incidentu, napisavši: “Transparenti koje prikazuju bilo koje skupine navijača nisu stajalište kluba. WKS Śląsk Wrocław SA snažno se ograđuje od bilo kakvih političkih slogana i negativno ocjenjuje njihovo prikazivanje tijekom utakmica.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub se branio kako nije znao da će takav transparent osvanuti.

Iako većina poljske javnosti velikom većinom podržava ulogu Poljske u ukrajinskom ratu, podrška javnosti je donekle oslabila. Navodno ukrajinsko stanovništvo čini čak 28 posto Wrocława, piše RMX.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version