Site icon narod.hr

Ponos grada i Hrvatske: Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin primio europskog prvaka Marina Bloudeka!

Foto: Virovitica.hr

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin primio je u srijedu juniorskog europskog prvaka u atletici na 800 metara Marina Bloudeka i njegovog trenera Zlatka Tota. Bloudek je osvojio zlatnu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se proteklog vikenda održalo u talijanskom Grossetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi 18-godišnji Virovitičanin bio je najbrži na 800 metara s rezultatom 1:48.70. Čestitavši Bloudeku gradonačelnik Kirin je naglasio kako je riječ o velikom uspjehu, jer od 2009. godine kada je u Novom Sadu pobijedila Sandra Perković, ovo je prvo juniorsko zlato u atletici za Hrvatsku.
„Marino u Virovitici nema uvjete za treninge, no uspio je svima pokazati da je najbitnije imati dobru volju, upornost i srce. On trenira u Gradskom parku, na staroj zapuštenoj stazi u bivšoj vojarni, te u sportskoj dvorani. Njegov uspjeh je motiv više da što prije konačno sagradimo pravi nogometni stadion s atletskom stazom“, kazao je Kirin.
Bloudek je prvi trkač u samostalnoj Hrvatskoj koji je trčao disciplinu 800 metara i osvojio zlato. „Bila je velika konkurencije, na natjecanju, prijavilo se 37 atletičara, Marino je imao deveti rezultat. No to ga nije spriječilo da otrči najbolju utrku u životu“, kazao je trener Zlatko Tot.
Dodao je kako su se nadali i vjerovali da mogu osvojiti medalju, pa čak i zlatnu. „To sada možda zvuči neskromno, ali bilo je tako“, rekao je.
Marino je rekao kako još uvijek nije svjestan uspjeha i značaja zlatne medalje za njega osobno, Virovitice koja nema ni atletskog kluba i hrvatsku atletiku.
„Stvarno smo puno radili, pa čak i zimi na hladnoći kada je bilo i do -15. Dali smo sve od sebe, bilo je puno emocija, a koliko su potrebna odricanja i koliko krvavog rada to najbolje znamo moj trener i ja“, rekao je Bloudek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version