Poreč i službeno jedan od domaćina EURA u rukometu 2018.

Foto: fah

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić potpisali su u ponedjeljak Ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva za rukomet za muškarce, koji će se od 12. do 28. siječnja iduće godine održati u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u priopćenju za javnost, potpisivanjem ugovora između Grada Poreča i Hrvatskog rukometnog saveza, Poreč je i službeno postao jedan od domaćina Europskog prvenstva, uz Zagreb, Split i Varaždin. Nakon uspješno održanog Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, Poreč će tako i u 2018. ugostiti natjecatelje u prvom krugu natjecanja.

U sklopu sponzorstva EURO 2018, Grad je dužan urediti dvoranu u skladu s pravilnikom i propisima EHF a kao što je gradonačelnik ranije i najavio, radi se o “ušminkavanju” dvorane.

“Tu prije svega mislim na rekonstrukciju rasvjete, uređenje svlačionica i montažu dodatnih tribina. Moram naglasiti kako smo sve to i predvidjeli u proračunu za 2017. godinu i tu neće biti nikakvog problema, a nadam se da ćemo ponoviti jako dobru organizaciju kao i prije nekoliko godina na Svjetskom prvenstvu”, rekao je gradonačelnik Štifanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Grad će tijekom prvenstva omogućiti i javno prikazivanje svih utakmica EURO 2018, kao i društveno-zabavni program za brojne navijače koji će pratiti svoje reprezentacije tijekom prvenstva. Europsko prvenstvo u rukometu će u Poreč, osim vrhunskog rukometa i odlične zabave, te brojnih navijača, dovesti i strane medije koji će prilozima i TV prijenosima utakmice napraviti veliku promociju grada, kao suorganizatora, ali i kao prvaka hrvatskog turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.