Site icon narod.hr

Portugal i Francuska prvi pravi test za Hrvatsku bez Modrića i Rakitića

Split, 10.10.2019 - Utakmica 6. kola skupine E kvalifikacija za nogometni EURO 2020. Hrvatska - Maðarska. Na slici hrvatski igraèi slave pogodak.foto HINA/ Miroslav LELAS/ ik

Oslabljenoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji predstoje dva teška, gotovo najteža moguća izazova, gostovanje kod europskog prvaka Portugala 5. rujna, pa tri dana kasnije kod svjetskog prvaka Francuske na startu novog izdanja Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani, branitelji naslova u Ligi nacija Portugalci će biti u najjačem sastavu, s Ronaldom, koji je prekinuo odmor kako bi se priključio nacionalnoj momčadi.

Izbornik Dalić, osim izostanka iskusnih kapetana Luke Modrića i dokapetana Ivana Rakitića, ima i dosta drugih problema uoči prvog nastupa Vatrenih nakon gotovo jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa. Mnogi reprezentativci dolaze s odmora, neki su usred priprema, a neki još nisu dohvatili formu jer su tek krenuli u sezonu.

Osim toga, na terenu će biti praktički “nova Hrvatska”. Podsjeća to malo na period kad je Slaven Bilić praktički odjednom uveo u prvu postavu momčad Modrića, Ćorluku, Eduarda i Rakitića, oko kojih je napravio dugogodišnju okosnicu nacionalne vrste. Može li se u subotu ponoviti jedan takav, iznenađujuće dobar početak jedne nove generacije vatrenih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku će sigurno dobiti već etablirani Nikola Vlašić, koji je jedini pouzdano u pravoj formi, a odličan je i Dejan Lovren, prepoređen od dolaska u Zenit Sankt Peterburg. Prvu pravu priliku na velikoj sceni dobit će Mario Pašalić, izvrstan prošle sezone u Atalanti, u Chelseaju odličan Mateo Kovačić također bi trebao biti u početnoj postavi, a Marcelo Brozović, prema zadnjim procjenama trenutačno najskuplji hrvatski nogometaš, trebao bi također biti tu.

Upitan je nastup tek oporavljenog Šime Vrsaljka, koji je prebolio koronu, a u napadu Kramarić je tek u pripremama, dok Bruno Petković još nije u formi od prošle sezone. Ante Rebić je zablistao prošle sezone u AC Milanu i gotovo sigurno će zauzeti poziciju na lijevoj strani, a pitanje je hoće li Dalić Brekala pretpostaviti umornom Perišiću, koji je prije 10-ak dana igrao finale Lige prvaka. Domagoj Vida je vjerojatno siguran, no možda se izbornik odluči dati priliku sve boljem Duji Ćaleti-Caru, također neupitnoj budućnosti Hrvatske na braničkim pozicijama. U Rangersima sjajni Borna Barišić također bi trebao dobiti mjesto u obrambenom redu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version