Site icon narod.hr

Poruka Hrvatica Dankinjama: Sve možete, ali nas ne možete pobijediti prije nego utakmica počne

Foto: fah

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Danskoj u borbi za treće mjesto posve zasluženo i na kraju uvjerljivo svladala je Dansku. Bilo je 25:19 za hrvatske rukometne kraljice, koje su održale lekciju prepotentnim Dankinjama i njihovom izborniku koji su Hrvatice podcjenjivale uoči utakmice, a nakon utakmice i lekcije koju su iz rukometa dobili danski izbornik nevjerojatnim je izjavama pokušao omalovažiti pobjedu Hrvatske. Nije mu uspjelo, tek je sebe osramotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić bila je presretna te je dala i takvu izjavu. Jasno se vidjela sreća na licima naših rukometnih heroina.

”Uh, puls mi je previsok. Već smo ispisale povijest plasmanom u polufinale, a medalja je bila naš san dugi niz godina. Zaslužili smo medalju”, rekla je Ježić, nakon čega su joj prišle suigračice te je krenula pjesma s hrvatskom zastavom u rukama.

”Ovo je timski duh, ovako se pobjeđuju velike utakmice čak i ako nemaš sve profesionalne igračice. Ponosna sam, zaslužile smo ovo. Srce mi je veliko k’o kuća, hvala svima što ste nas podržavali od početka”, kazala je u nastavku presretna i uzbuđena Katarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije je red došao i na ostale hrvatske junakinje, Ćamila Mičijević i Ana Debelić, bile su nasmiješene, presretne, ipak je ovo povijest hrvatskog ženskog rukometa. I tu povijest one su stvarale, stvaraju, s vjerujemo i stvarat će.

”Vjerojatno sanjamo. Sve možete, ali ne možete nas pobijediti prije nego utakmica počne! To je zlatno pravilo. Pozdravljam sve Dance koji su nas „pobijedili” i prije utakmice”, kazala je Mičijević, dok je Debelić, inače najbolji pivot turnira, vrlo skromno kazala:

”Pivot je nezahvalna pozicija i hvala curama što su mi dodavale lopte i omogućile ovu nagradu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan način reagirao je i izbornik Nenad Šoštarić, koji tvrdi kako su ih podcjenjivački komentari iz Danske uoči utakmice itekako motivirali:

”Jedan bivši izbornik Danske, takozvani ekspert, rekao da je smo mi nešto vrlo nisko u rukometu. Svašta mogu reći o njegovoj ekspertizi. Ovo što su cure napravile ostat će u analima hrvatskog sporta. Odigrali smo savršenu obranu, Tea je odradila svoj dio posla, a u napadu smo bili pametni.”

Hrvatska obrana na čelu sa sjajnom Teom Pijević je funkcionirala besprijekorno. Hrvatska je na kraju slavila uvjerljivo, kao favorit se postavila u utakmici u kojoj je Danska samu sebe unaprijed proglasila pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dvije noći prije polufinala Tea nije spavala zbog bolesti, ali nismo se žalili. Ovo je noć za slavlje i veselje”, kazao je Šoštarić te je zaključio:

”Nadam se samo da će se rukomet u Hrvatskoj od sada pratiti ne samo od siječnja do siječnja, kada igraju muškarci, nego i u prosincu kad igramo i mi.’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version