Site icon narod.hr

‘Posljednja prilika’: Dinamo protiv Seville, srećom favoriti ne pobjeđuju uvijek!

Foto: fah

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama spremni su, no, pitanje je koliko mogu, za nastavak europskih obveza, u prve dvije utakmice Lyon i Juventus očitali su lekciju modrima iz modernog nogometa, pokazavši tako da je današnji Dinamo najslabiji Dinamo u zadnjih desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Liga prvaka se nastavlja za hrvatskog prvaka utakmicom protiv jedne od najkonstantnijih europskih momčadi zadnjih godina u Europi. Naravno, govorimo o Sevilli, bivšem klubu Ivana Rakitića. Odmah, i bez pretjeranog okolišanja, treba reći da je španjolski klub favorit, nije Dinamo danas u poziciji Rijeke prije nekoliko godina kada su Španjolci teško izlazili na kraj s hrvatskim doprvakom, u Rijeci im to čak i nije pošlo za nogom. Dinamo je zapravo na prekretnici, u fazi transformacije, suočen s činjenicom da čak ni u HNL-u više plavi nisu apsolutni favoriti za naslov, iako su i dalje, naravno, prvi favoriti.

Trostruki uzastopni pobjednik Europske lige protiv hrvatskog prvaka tražit će put do novih bodova, ako u tome uspiju, a u Europi im nakon remija protiv Juventusa te pobjede protiv Lyona ide više nego dobro, jasno je da su blizu drugom mjestu u grupi, ako uzmemo zdravo za gotovo tvrdnje nekih analitičara koji tvrde da je Juventus, znatno pojačan prošlog ljeta, glavni favorit skupine. I drugo mjesto, naravno, nosi nastavak europske priče u Ligi prvaka na proljeće.

Dinamo je odradio posljednji trening na Maksimiru uoči utakmice, trener Petev zna sastav, no, pitanje je što se može učiniti, iako ima nekih neočekivanih promjena u momčadi, logično s obzirom na ne baš idealnu formu nekih igrača Dinama. Prije svih mislimo na lijevog bočnog Josipa Pivarića, koji, posve je vidljivo, još uvijek nije na razini na kojoj se očekuje da bi mogao biti. Donekle je to i shvatljivo s obzirom na pauzu zbog ozljede. Pivarić u pravoj formi velika je nada kako Dinama tako i hrvatske nogometne reprezentacije, ovakav Pivarić igrač je manje na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će protiv španjolskog kluba nastupiti u formaciji 4-2-3-1, tako da će po vokaciji ofenzivi inače skloni nogometaši Soudani, Fernandes, te Antolić pogotovo, imati jako puno obveza u obrani, defanzivi. Drugim riječima, Petev želi smanjiti rizik koliko je to više moguće. Međutim, za pobjedu potrebno je dati pogodak. Umjesto Pivarića igrat će Borna Sosa, zbog čega će biti oslabljena juniorska momčad Dinama koja traži svoj prolazak kroz skupini, za razliku od starijih kolega ne ide im tako loše.

Za razliku od možda prošlih Dinamovih trenera, Zlatka Kranjčara te privremenog Sopića, Petev vjeruje Dominiku Livakoviću, mladom golmanu, inače i vrataru mlade hrvatske nogometne reprezentacije.  Ispred njega bi trebali biti kao bedem  Stojanović, Sigali, Benković i Sosa, dok će na klupu preseliti iskusni Gordon Schildenfeld, te Alexandar Matel i već spomenuti Josip Pivarić. U veznoj će liniji igrati Domagoj Pavičić koji je  iz prvog sastava uspio istisnuti Paula Machada, tako da će Pavičić i Jonas biti prvi blok Dinama ispred spomenute obrambene četvorke, dok će njima pomagati ili će to barem pokušati nešto iskusniji Domagoj Antolić. Na krilima su Soudani i Fernandes, dok će u napadu igrati vrlo vjerojatno Armin Hodžić, iako se spominje Angelo Henriquez, zasad je to ujedno i najveća dvojba bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva kome će ovo u Maksimiru protiv Seville biti i prvi europski izazov na klupi Dinama.

Kad smo već kod Peteva recimo kako na raspolaganju neće biti samo Lešković i Goncalo, dok bi se na klupi trebalo naći mjesta za Šempera, Schildenfelda, Matela, Pivarića, Machada, Ćorića te Kneževića. Na ovaj način dodatno je oslabljena juniorska momčad Dinama budući da će kapetan te juniorske momčadi biti na dispoziciji Petevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favorit se, ponovimo, zna, no isto se tako zna da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Srećom po Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version