Postaje najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti? Šime Vrsaljko na meti Manchester Uniteda?

Foto: fah

Šime Vrsaljko u svojoj trećoj sezoni u redovima jednog od najboljih europskih klubova, Atletico Madrida, osvajanjem Europske lige došao je do svog prvog trofeja u redovima madridskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je igrao tek jedno poluvrijeme s obzirom kako ga je argentinski stručnjak Diego Simeone, zbog straha da se ne ponovi događaj iz Londona kada je u desetak minuta dobio dva žuta kartona te zaradio isključenje, izvukao iz igre  stigle su brojne ponude na adresu desnog bočnog hrvatske reprezentacije.

Potvrdio je to i njegov menadžer Giuseppe Riso, koji je, između ostaloga, rekao:

“Vrsaljkova pozicija je najtraženija u svijetu nogometa. Napoli i Juventus su u siječnju bili zainteresirani, ali je to slučaj svugdje u svijetu i to je razlog zašto nismo žurili s odlaskom. Šime voli Italiju, ali je Premier liga svima jako zanimljiva…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je, kako piše britanski Daily Mail, za usluge Šime Vrsaljka zanimanje pokazao veliki Manchester United, odnosno menadžer tog kluba kontroverzni Jose Mourinho, koji očito voli hrvatske nogometaše budući da je ne tako davno u svoju momčad želio dovesti i Ivana Perišića iz Intera.  Portugalski stručnjak cijeni Vrsaljka zbog njegove polivalentnosti, piše portal goal.com/hr, Hrvat može gotovo jednako dobro odigrati na desnoj, kao i na lijevoj bočnoj poziciji.

Tako Daily Mail piše kako bi Manchester United za dolazak Vrsaljka trebao platiti oko 33 milijuna eura, ako bi došlo do transfera, koji u ovom trenutku, barem ne do Svjetskog prvenstva, nije toliko izgledan. Vrsaljko bi, ako se ipak realizira transfer na Old Trafford, postao najbolje plaćeni hrvatski nogometaš u povijesti. U ovom trenutku taj rekord drži vezni igrač prvaka Europe, Mateo Kovačić, koji je iz talijanskog Intera prešao u Real Madrid za 31 milijun eura.

Izbornika Zlatka Dalića, mjesec dana prije Svjetskog prvenstva, može radovati činjenica da su hrvatski igrači u vrlo dobroj formi, od Dejana Lovrena u Liverpoolu, Luke Modrića u Realu, Andreja Kramarića u Hoffenheimu do Vrsaljka u Atleticu. Donedavno su vrlo dobro u Interu igrali Perišić i Marcelo Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.