Site icon narod.hr

Posvađali se Srbi: U pitanju ‘zabranjena povijest Delija iz Knina’ i zastava koju su našle ‘ustaše iz Zadra’

Foto; Instagram

Potpredsjednik Partizana Vladimir Vuletić na svom je Instagram profilu objavio objavu pod naslovom “Zabranjena povijest Delija iz Knina” uz fotografiju pripadnika navijačke skupine Tornado, koji su, čini se, po ulasku u hrvatski grad zaplijenili transparent tamošnjih navijača Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo da su pobjegli i grad predali bez ispaljenog metka, ali su i zastavu ostavili na ulici gdje su je našle ustaše iz Zadra”, napisao je.

Odgovorio mu je Milan Borjan, vratar Crvene zvezde (rođen u Kninu 1987. godine).

“Sjećam se kolone u kojoj su majke plakale, bake očajno zapomagale za ostavljenim sinovima, muževima, očevima. Mi djeca nismo tada bili svjesni što se događa, vidjeli smo samo da nam gore kuće, igrališta na kojima smo se do jučer bezbrižno igrali. Bili smo žedni, uplašeni i gladni… Nismo zaslužili da nas itko, a posebno jedan ‘Profesor’, vrijeđa samo iz jednog razloga, a to je što smo bili prisiljeni naći se u nepreglednoj koloni tijekom ‘Oluje’ i što smo Delije. Vi ste ‘Profesore’ nasljednik i glasnogovornik zadojene mržnje prema Crvenoj zvezdi, ali morate znati da je Srbima iz Knina poslije genocida NDH ostala samo Crvena Zvezda u Jugoslaviji da se identificira sa srpstvom”, objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuletić mu je odogovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni koji partizanovce nazivaju godinama ustašama, franjevcima i Zagrepčanima, zaboravljaju da im je jedan od klupskih osnivača bio Slavko Komar (i ne, Franjo Tuđman nikad nije bio predjsednik FK Partizan, već TK Partizan i JSD Partizan), a predsjednik Skupštine Nikola Bugarčić-Zver, ujedno i upravitelj Golog otoka na kojem su smrt i patnju pronašli mnogi Srbi. Naš Milan zna da je Krajina pala bez ispaljenog metka, ali i zna da je uprava njegovog sadašnjega kluba nakon “Oluje” za trenera postavila čovjeka koji sudjeluje u izgradnji spomenika Oluji u Kninu”, napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version