Potpuno iracionalne cijene: Povratak razmažene zvijezde Barcelonu bi koštao 600 milijuna eura, a i navijači su protiv…

Foto: fah

Razmažena brazilska nogometna zvijezda, koja se s Brazilom poprilično osramotila prije pet godina kada su u polufinalu Svjetskog prvenstva Brazilci na svom travnjaku pregaženi sa čak 7:1 od Njemačke, a nisu se proslavili ni na prošlogodišnjem SP-u u Rusiji, ponovno želi otići iz Pariza. Dakako, govorimo o Neymaru, koji s PSG-om nije ostvario zapažen rezultat u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, instant momčad sastavljena od mega zvijezda, ”predodređena za vrh Europe”, pretvorila se u skup frustriranih nogometaša, jedan od njih je i Neymar, koji je svojedobno iz Barcelone, u trci za astronomskom zaradom, otišao u PSG. No, Neymar danas više nije zadovoljan u Parizu, a ni navijači ga nikad nisu prihvatili na način na koji su primjerice prihvatili jednog Cavanija.

Neymar, dakle, želi otići, i dakako, još više zaraditi, samo je potrebno pronaći klub koji takav apetit može zadovoljiti.  Podsjetimo, predsjednik PSG-a Nasser Al Khelaifi, u intervjuu France Footballu indirektno je najavio da bi Brazilac mogao napustiti Pariz ako bi se našao netko tko bi to mogao platiti. Naravno, nakon takvih riječi odmah su reagirali u Barceloni i Madridu, i Barca i Real navodno su zainteresirani da u svoje redove dovedu jednu od najvećih  zvijezda svjetskog nogometa. Barcelona želi vratiti Neymara, a Real,  koji radi na potpunoj rekonstrukciji momčadi nakon slabe prošle sezone ,želi brazilsku zvijezdu kako bi vratio primat najprije u španjolskom a onda i u europskom nogometu.

Navodno je sam Neymar prije nekoliko dana svima u klubu poručio da više neće igrati za PSG. No, dakako, o tome Neymar, koji je vezan ugovorom, za kojeg je klub platio više od 200 milijuna eura, neće sam odlučivati. Navodno je Neymar rekao kako mu je najveća greška u karijeri bila kad je napustio Nou Camp, Messija i Rakitića, međutim, kod Neymara sentimentalnost ne igra nikakvu ulogu, u priču se uključio i Real koji je Brazilca želio u vrijeme dok je ovaj dolazio u Barcelonu, Real je navodno ponudio Francuzima 130 milijuna eura plus Garetha Balea ili Jamesa Rodrigueza, međutim, odgovora iz Pariza zasad nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je također poslala ponudu, 100 milijuna eura plus Philippe Coutinho, PSG je navodno takvu ponudu glatko odbio.

No, nije tu kraj priče, Barcelona je postavila uvjete svom bivšem igraču, prvi je uvjet da  povuče tužbu protiv svojeg bivšeg kluba zbog 26 milijuna eura neisplaćenih bonusa, a drugi je da javno kaže da je odlazak iz Barce bila pogreška te sa se sada želi vratiti. Ovo potonje Neymar je navodno već ispunio, a navodno je spreman pristati i na prvi uvjet te se vratiti na Nou Camp bez obzira što je ogromna većina navijača Barce protiv. Naime, navijači Barcelone osjećaju se izdanim nakon svega što se događalo kad je Neymar odlazio.

Marca je danas objavila koliko bi Barcu povratak Neymara koštao. Kako smo već pisali PSG je za Neymara prije dvije godine platio 225 milijuna eura, od Barcelone danas traže 250 milijuna. Ovo je zapravo potpuno neizvedivo u ovom trenutku, naime, Barcelonin predsjednik Josep Bartomeu uspio je izračunati da bi Neymar Barcu u sljedećih pet godina stajao ukupno 600 milijuna eura. Dakako, u to je uračunata odšteta i plaća nogometašu koji u PSG-u zarađuje 36 milijuna eura po sezoni. Radi se o neto plaći te bi katalonski klub trebao platiti 70 milijuna eura po sezoni bruto, a onda bi se odbilo oko 50 posto poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To, dakako, ne dolazi u obzir, Barcelona želi vratiti Neymara, međutim, ne žele izvesti financijski suicid. Ako ovog ljeta ne prodaju nekoga Barca neće ni pokušavati ulaziti u operaciju, koju, pod ovakvim uvjetima, ne može dovesti do kraja, tim prije što PSG ne želi Coutinha pod račun već isključivo novac.  Navodno ni Coutinho nije presretan činjenicom da se njegovo ime spominje u kontekstu zamjene za Neymara. Naime, Coutinho je svjestan da PSG može kupiti puno toga, no, imidž Barcelone ili Reala nikada.

S druge strane u Madridu čekaju da se rasplete priča vezana uz Neymara, navodno Real ima više šanse, a i navodno veći budžet. Navijači Reala, za razliku od navijača Barce, ne bi imali ništa protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.