Povratak hrvatskih košarkaša: Bogdanović zaziva promjene, Šarić ponovno tek prošao pored novinara

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se u domovinu, u glavni grad Zagreb, nakon teškog poraza u osmini finala EuroBasketa protiv sjajne i te večeri razigrane Rusije. Rezultat od 101:78 za Ruse puno toga govori te za hrvatsku košarku teške večeri igrala je tek jedna momčad i s naše strane Bojan Bogdanović.  Bogdanović je i po povratku potvrdio da će i u budućnosti biti na dispoziciji hrvatskom izborniku tko god on bio.  Zanimljivo, Dario Šarić ponovno je pored novinara prošao bez riječi, dok je u ime HKS-a govorio Dino Rađa, a i on vrlo nejasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Dino je rekao kako je iza njega, svih njih, neprospavana noć. Više bi se trebalo o statusu izbornika Petrovića trebalo znati za nekoliko dana, kad se slegnu dojmovi. U svakom slučaju bit će organizirana presica na kojoj će neke stvari biti jasnije. Iako Europsko prvenstvo još traje, za one najbolje, naravno, Hrvatska nema puno vremena. Pred vratima su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a neki su, poput Krune Simona, najavili povlačenje iz reprezentacije. Naime, Simon smatra kako se iz godine u godinu ponavljaju iste greške te da reprezentaciju treba prepustiti mlađima, dati priliku novoj generaciji. Simon ima 32 godine.

Izbornik Aleksandar Petrović rekao je kako se u 24 sata sve preokrenulo te da su u utakmici protiv Rusije bili u uzlaznoj putanji. No, na kraju je, uz priznanje da ima puno upitnika, priznao kako je ipak pobijedila bolja i kvalitetnija momčad. Upravo je u tome problem, u osmini finala Rusija je izgledala kako momčad, Hrvatska tek kao skup pojedinaca koji su se slučajno upoznali na nekom tulumu.  Aco smatra da će se košarkaška mapa Europe mijenjati kroz predstojeće kvalifikacije za SP jer tada neće moći sudjelovati svi igrača iz NBA lige.

Što se tiče nastupa Bojana Bogdanovića i Darija Šarića u budućnosti očekuje se da će oni i dalje nositi igru hrvatske košarkaške reprezentacije.  Inače, Bojan smatra da su reprezentaciji potrebne promjene, ali i da za primljenih 100 koševa ne može se kriviti izbornika, tvrdi Bojan da su krivi svi igrači zajedno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.