Site icon narod.hr

Povratak Vatrenih: Modrić ostaje, Brozović otišao, što će biti s Perišićem?

epa09294386 Ivan Perisic (L) of Croatia celebrates with Luka Modric of Croatia after scoring his team's third goal during the UEFA EURO 2020 group D preliminary round soccer match between Croatia and Scotland in Glasgow, Britain, 22 June 2021. EPA/Andy Buchanan / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Nakon Europskog prvenstva, neuspjeha na Euru te ljetne stanke ponovno se na veliku scenu vraća hrvatska nogometna reprezentacija. Mnogi će reći – napokon, a s obzirom na sve ono što se posljednjih dana događa s hrvatskim nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojba…

Mogu li Vatreni zaliječiti rane koje iza sebe ostavio hrvatski klupski nogomet serijom poraza u raznim pretkolima europskih kupova ili će se i ponos Hrvatske pridružiti sivilu koju nam svako malo servira klupski nogomet? Ova dvojba vrlo će brzo dobiti svoj odgovor, već početkom rujna.

Naime, u ponedjeljak će hrvatski izbornik Zlatko Dalić objaviti popis za prve utakmice hrvatske reprezentacije u novom izdanju Lige nacija. Hrvatska je, podsjetimo, u prošlom ciklusu Lige nacija osvojila srebro te je u finalu, nakon izvođenja jedanaesteraca i velike borbe, poražena od najjače europske nogometne reprezentacije – Španjolske. Dobar dio navijača, dakako, zanima hoće li se na popisu naći Ivan Perišić koji u nimalo veselim okolnostima napušta Hajduk, i koji još uvijek nije dohvatio formu nakon dugotrajnog oporavka od teške ozljede. Prema svemu sudeći izbornik je odluku donio. S obzirom na način na koji Dalić razmišlja – očekivano.

Liga nacija i težak početak…

Podsjetimo, Hrvatsku u rujnu čeka teško gostovanje kod Portugala, a nakon gostovanja Vatrene čeka težak dvoboj na domaćem terenu protiv Poljske. Reprezentativnu karijeru očekivano je završio Domagoj Vida te pomalo neočekivano Marcelo Brozović, koji je tijekom Eura prije dva mjeseca bio na medijskom udaru zbog slabe forme, a zbog Brozovića na meti ”hrvatskih” medija bio je i Zlatko Dalić. Brozović je definitivno, kao legenda hrvatskog nogometa, zaslužio najbolji mogući oproštaj od nacionalnog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će biti s najboljim hrvatskim nogometašem svih vremena? Luka Modrić nastavlja svoju bogatu reprezentativnu karijeru. No tek će se vidjeti što će biti s Perišićem, ne tako davno nakon Luke i glavnim adutom izbornika Dalića. Perija još uvijek ima dovoljno kredita kod izbornika, međutim, koliko dugo?

Zasad Perišić ostaje?

Dalić je vodio na Euro u Njemačkoj  Perišića, no to nije bilo to, Ivan nije bio ni blizu svoje donedavne razine, a nije to još ni danas. Prema svemu sudeći Perišić će, a s obzirom na veliki kredit kod Dalića, ponovno biti na popisu, međutim, to više neće biti ”bianco” mjenica. Perišić vrlo brzo mora vratiti formu ako želi zadržati reprezentativni status, dakle, mora najprije pronaći novi klub. Ivan još uvijek želi igrati za Vatrene, niti jednog trenutka to nije doveo u pitanje.

Ivan Perišić je, podsjetimo, sa 33 gola drugi najbolji strijelac u povijesti Vatrenih, uz to ima i 134 nastupa, odmah je iza Luke Modrića (178), više od Ivana za reprezentaciju zabio je samo neponovljivi Davor Šuker. Dakle, Perišić, koji se našao, i svojom krivicom, u košmaru koji je zahvatio Hajduk, mora što je prije moguće pronaći ozbiljan klub. S 35 godina na leđima neće biti lako, kao što neće biti lako ni Zlatku Dalića zahvaliti se Perišiću i okrenuti se trajno nekim novim rješenjima. Nažalost, vrijeme ne stoji ni za koga, ne čeka nikoga, nema milosti ni prema kome, pa tako ni prema legendama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version